Cum să procedeze băiatul şi fata care întreţin relaţii sexuale deoarece nu au bani să se căsătorească?

Întrebare:

Suntem împreună cu iubita de 3 ani, timp în care am trăit în preacurvie (ţin să spun că amândoi suntem creştini ortodocşi, dar din experienţă şi cunoştinţă cu privire la religie îmi dau seama că nu este religia pe care o predicaţi dumneavoastră sau ucenicii, şcoala sau oricine altcineva care sunt purtători ai Cuvântului lui Dumnezeu, nu degeaba spun purtători de Cuvânt). Nu ţin neapărat la acceptul bisericii pentru relaţia mea sau pasul următor, dar totuşi aş dori să aflu care sunt paşii de urmat, având în vedere că nu pot să fac şi nuntă religioasă. Mă repet, dacă puteți da sfaturi de bun augur – OK, dacă nu – iarăși OK. Nu sunt credincios, așa cum se crede sau vede la televizor, dacă ne vede cineva sus ne judecă faptele și ne pedepsește pentru ele, nu cred în “biserică” cum mulți poate o fac, efectul de turma este aproape instantaneu. Știu că mă judecați dur și, sincer, asta e alegerea dumneavoastră, dar în această ţară si peste tot în lume, și chiar și istoria ne-a arătat și dovedit și ne arată în continuare că nu e cum se presupune…(aş da exemple, dar nu se “cuvine”). Tot ce îmi doresc este niște sfaturi, dacă puteți da, daca nu, iarăși OK, am la cine apela, tot “frați de ai dumneavoastră”. Ca idee, am fost plăcut impresionat de “pașii dumneavoastră” și aș dori să văd sfaturile dumneavoastră în continuare, dacă există în asemenea situații…, nu pot efectua cununia religioasă în același timp cu cea civilă (legală) datorita situației financiare (cred totuși că sunt destule persoane în situația mea, care ar urma sau urmează astfel de proceduri, pentru că majoritatea oamenilor nu îşi permit să le facă pe ambele cununii în acelaşi timp). Mulțumesc în avans de “posibilele sfaturi” pe care le dați și vă urez o zi, un an și o viață minunată.

Cum să procedeze băiatul şi fata care întreţin relaţii sexuale deoarece nu au bani să se căsătorească?Nu vă judec dur. Chiar nu vă judec în niciun fel. Îmi pare rău de situaţia în care vă aflaţi şi vreau să vă sfătuiesc cum să procedaţi, ca să reparaţi relaţia voastră cu Dumnezeu şi unul cu altul. Primul lucru care vreau să vă sfătuiesc este…

1. Să realizaţi gravitatea păcatului vostru

Cred că deja în parte realizaţi că nu este drept ceea ce faceţi, altfel nu aţi fi scris acest mesaj. Dumnezeu a spus în Cuvântul Său:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Relaţia sexuală pe care o întreţineţi acum este calificată de Dumnezeu ca şi curvie şi va aduce în vieţile voastre consecinţe pe acest pământ şi în veşnicii, indiferent de faptul dacă vă veţi căsători unul cu altul sau nu. Prin faptul că aţi început să întreţineţi relaţii sexuale fiind necăsătoriţi, aţi necinstit şi necinstiţi căsătoria şi aţi spurcat patul vostru, adică aţi întinat relaţia voastră conjugală. Răul care l-aţi făcut va aduce consecinţe în vieţile voastre şi posibil că deja experimentaţi unele din acele consecinţe şi dacă continuaţi să insistaţi în curvia voastră, aceasta doar amplifică consecinţele şi nu este bine să faceţi aşa. Încetaţi să mai trăiţi în curvie şi …

2. Grăbiţi-vă să vă pocăiţi

Pocăinţă înseamnă să veniţi înaintea lui Dumnezeu cu toată inima şi să vă cereţi iertare pentru acest păcat abandonând completamente curvia în care trăiţi acum. Doar aşa puteţi să primiţi iertarea păcatelor, cum este scris:

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Discutaţi împreună cu prietena această problemă şi grăbiţi-vă ambii să vă pocăiţi.

3. Să nu judecaţi Biserica

Este adevărat că există preoţi corupţi şi aceasta este o realitate tristă pe care nu dorim să o vedem nimeni. Dar, există şi medici corupţi. Şi ce, din pricina aceasta aţi refuzat să mai mergeţi la medici? Sau aţi refuzat să mai mergeţi la magazine din pricina că aţi fost înşelat vreodată de vânzătorii corupţi? Bineînţeles că nu. Tot aşa, nu este corect să dispreţuiţi biserica din pricina unor pretinşi preoţi care au un mod de viaţă corupt. Căutaţi alţi slujitori ai Bisericii, care să fie oameni cinstiţi şi care să trăiască cu evlavie înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. Aveţi mare nevoie de un astfel de pastor şi de o biserică locală unde să mergeţi sistematic, ca să primiţi învăţătură sănătoasă, să vă rugaţi şi să vă închinaţi înaintea lui Dumnezeu. Dacă aţi fi avut o astfel de relaţie cu Biserica cu siguranţă că nu aţi mai fi ajuns în problemele pe care le aveţi acum.

4. Grăbiţi-vă să oficiaţi căsătoria

Nu trebuie să faceţi nuntă mare dacă nu aveţi acum resursele financiare necesare. Mergeţi la oficiul stării civile şi înregistraţi căsătoria voastră, apoi faceţi cununia religioasă şi puteţi să sărbătoriţi nunta voastră cu părinţii, cu martorii şi cu cine mai credeţi voi şi să o faceţi modest, cu un număr limitat de invitaţi, după măsura posibilităţilor voastre. Nu vă uitaţi la alţii că fac nunţi mari şi din motivul acesta să căutaţi să faceţi şi voi neapărat nuntă mare, iar până atunci să vă necinstiţi căsătoria şi să spurcaţi patul. Alegeţi să faceţi modest, dar drept înaintea lui Dumnezeu şi grăbiţi-vă să faceţi aceasta. Până la înregistrarea căsătorie şi cununie însă, încetaţi să mai întreţineţi relaţii sexuale ca să nu mai păcătuiţi.

5. Alegeţi să trăiţi o viaţă frumoasă creştinească

Dacă veţi zidi o relaţie frumoasă cu Dumnezeu, veţi reuşi să zidiţi o relaţie frumoasă şi binecuvântată în căsătoria voastră. Începeţi să studiaţi în fiecare zi Biblia împreună măcar timp de jumătate de oră după care să vă rugaţi împreună cu soţia, iar când vă va dărui Dumnezeu copii, să fie şi ei împreună cu voi la studierea Bibliei si la rugăciune. Începeţi să mergeţi în mod sistematic la o Biserică unde este predicată şi trăită învăţătura Domnului Isus Hristos. În felul acesta veţi trăi de acum înainte o viaţă frumoasă creştinească. Aşa să vă ajute Dumnezeu.