Începutul creștinismului

Dumnezeu avea mantuire in vedere chiar la gradina Edenului. Dupa ce a intrat pacatul in lume omenire avea nevoie de mantuire (salvare de pacat, de la consicintiile lui si de la puterea lui). Si stiind asta, Dumnezeu a pronuntat inainte ca un om din siminta Evei va elibera pe omenire sub puterea pacatului si va sterge plata pacatului care este moarte, martea a doua in iazul de foc. Vrăşmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămînța ta şi sămînța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcîiul.“ (Genesis 3:15). Dumnezeu ii da lui Avraam promisiune despre o saminta si Pavel ne invata ca saminta Evei este Domnul Isus Hristos aceiasi saminta care este promis lui Avraam. Acum, făgăduințele au fost făcute ,,lui Avraam şi seminței lui“. Nu zice: ,,Şi semințelor“ (ca şi cum ar fi vorba de mai multe), ci ca şi cum ar fi vorba numai de una: ,,Şi seminței tale“, adică Hristos. (Galatians 3:16).

Sa aduca planul la implinire Dumnezeu a dat nastere la poporul lui Israel sau evrei prin Avraam si Sara. Majoritatea Vechiului Testamant este despre poporul lui Israel si cum Dumnezeu i-a dus pana la nasterea Domnului Isus Hristos. Au incercat multi vresmasi lui Dumnezeu sa stearga de la pamant poporul lui Israel dar nu au avut succes. Ei au vrut pentru ca Satana nu a vrut ca poporul sa ramana sa dea nastere Muntuitorului lumii, pentru ca asa cum este scris in Geneza, saminta Evei va zdrobi capul Satanei, adica puterea lui va fi distrusa. Pacat sa nu mai aiba puterea asupra oamenilor. In timpul Vechiului Testamant Dumnezeu i-a dat lui David o promisiune ca Salvatorul lumii va fi din casa lui. Maica Domnului, Maria avea in genealogie ei pe Imparatul David si de fapt sotul ei, Iosef avea in genealogie lui si pe Imparatul David.

Domnul Isus a mers la cruce sa indiplineasca promisiune data Evei de la Dzeu. Pe cruce Domnul Isus a zdrobit capul Satanei si a luat puterea lui asupra oamenilor. Oameni se nasc pacatosi si sunt robi pacatului dar Isus a luat robie si a distrus-o. In acelasi timp omul trebuie sa plateasca pretul pacatului care este moarte si Isus a platit pretul cand a mers la crucea. La cruce romanilor stii ce se intimpla la călcîiu? Călcîiul este zdrobit! Dumnezeu stia despre moartea Domnului Isus chiar si in gradina Edenului si a spus oamenilor atunci. Ce se intimpla cand capul este zdrobit? Puterea este distrusa!!!

Ideeia crestinismului are inceputul in gradina Edenului si nu este ceva nou ca a aparut in timpul secolui intai. Dumnezeu a predicat Evanghelia „vestea bunaâ€? de la inceput in gradina Edenului. Isus a predicat Evanghelia in timp cand mergea pe pamant si ucenicii lui au continuat procesul pana in zilele noastre. Daca crezi in Isus ca El este Fiul lui Dumnezeu, ca El este Dumnezeu si ca El a murit pe crucea sa plateasca pretul pacatelor tale si te-ai pocait deci ai fost eliberat de pacat si puterea lui. Tu esti o dovada vie ca promisiunea lui Dumnezeu in gradina Edenului este adevarat si continua sa fie. S-a intimplat exact asa in viata mea si poate fi asa in viata fiecaruri. Ai acceptat si tu planul lui Dumnezeu?