În Siberia a avut loc a 52-a graduare a Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia

În primăvarea fiecărui an se organizează o sesiune de nivelul II pentru profesorii, absolvenții și coordonatorii filialelor Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia care se află în orașele Siberiei. Anul acesta la sesiune directorii misiunii pentru Eurasia, Mia și Costel Oglice, au predat cursul Romani, partea II pentru echipele venite din orașele Krasnoiarsk, Novokuznetsk, Novosibirsk, Ulan-Ude, Kemerovo, Barnaul și Kyzyl. 

 

 

 

Printre studenții veniți la sesiune este și pastorul Evghenii Karasenkov din Ulan-Ude. El a aflat Evanghelia de la ofițerul său pe când era ostaș în armată. Mama ofițerului era studentă în primul grup al Institutului de Studiu Biblic Inductiv care a fost deschis la Krasnoiarsk. Imediat după sesiune, Jenea Șendeleva, așa este numele ei, a trimis o scrisoare și un manual “Dumnezeule, exiști?” fiului ei care era ofițer în armată în alt oraș. Fiul ei s-a pocăit și a început să facă studiu biblic cu ostașii. Printre ei era și Evghenii Karasenkov care așa L-a cunoscut pe Domnul Isus și acum este pastor al bisericii din Ulan-Ude și conduce pe alții la Domnul. 

 

 

Ne-am bucurat pentru surorile Olcha Ondar din Kyzyl, Aliona Trofimova din Barnaul, Tamara Gorodețkaia din Novokuznetsk și fratele Evghenii Tretiakov, pastorul bisericii din Ulan-Ude și ex-episcop pentru bisericile baptiste din Bureatia, care au graduat ]n cadrul Institutului.

 

 

 

Sora Mia Oglice a avut un mesaj de felicitare pentru abslovenți din capitolul 4 al cărții Neemia și i-a îndemnat să nu ne lăsăm împiedicați de lipsa resurselor, de prezența dușmanilor și puterea lor, ci să ne încredem în Dumnezeu și obstacolele să nu ne oprească din lucarare, ci să fim mai uniți și mai hotărâți, să nu zidim garduri în jurul caselor noastre, ci să zidim toți zidul lui Dumnezeu pentru Împărăția lui Dumnezeu. 

 

Pastorul Evghenii Tretiakov a avut o mărturie și un cuvânt de felicitare din partea studenților.

Am avut și eu un mesaj de felicitare și încurajare pentru studenți.

 

Fratele Costel Oglice a predicat un mesaj din capitolul 13 al cărții 1 Cronici și, ilustrând cu evenimentul aducerii chivotului la Ierusalim, a prezentat cât de important este să studiem continuu Sfintele Scripturi și în toată lucrarea noastră să facem așa cum este scris, fără să ne abatem la stânga sau la dreapta, mai ales că trăim într-o lume cu atât de multe provocări. 

 

Pentru cele mai frumoase rezultate în facerea de ucenici fratele Evghenii Tretiakov a primit o mențiune specială. 

Programul de bază al Institutului de Studiu Biblic Inductiv cuprinde 9 sesiuni cu durată de 2 săptămâni fiecare predate la interval de 4 luni. În perioada dintre sesiuni studenții îndeplinesc lucrarea practică care implică predarea cursului trecut la cel puțin 5 persoane. Mai multe despre programul Institutului puteți afla pe pagina http://www.eurasiaprecept.org 

 

Următoarele sesiuni la Moldova vor avea loc în perioada 7-19 septembrie și vor fi studiate cursurile Consiliere Spirituală și Planificarea Timpului

 

Vă invităm la Surduc la sesiunea „Creșterea Bisericii” din 29 iunie – 10 iulie și „Subiecte Dificile” din 5-16 octombrie.

 

Lucrarea „Precept Ministries” din Eurasia se desfășoară în 68 de țări unde activează 80 de filiale ale Institutului de Studiu Biblic Inductiv cu scopul de pregătire și echipare a lucrătorilor în Evanghelie în vederea predării eficiente și profunde a Cuvântului lui Dumnezeu.