În premieră – lansarea cărţii „Apologetica în jurul mesei”

carteaA avut loc lansarea cărţii „Apologetica în jurul mesei” şi discuţie Panel. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Universităţii „Divitia Gratiae” şi au fost puse în discuţie următoarele subiecte:

  1. Care este rolul apologeticii şi evanghelizării creştinului evanghelic în viaţa de zi cu zi? Este apologetica doar pentru vorbitorii de la amvon?

  2. Care este rolul apologeticii în familie, între prieteni şi colegi? De la ce teme pornim discuţiile, unde şi cum?

  3. Prin ce subiecte putem atinge apologetica în mediul academic, politic şi de afaceri?

  4. Sugestii pentru subiectele care ar trebui să fie abordate în cadrul acestui gen de discuţii?

Evenimentul a fost organizat de către Organizaţia „Ravi Zacharias International Ministries” (RZIM) (Misiunea de Caritate Ravi Zaharia) în parteneriat cu Universitatea „Divitia Gratiae” şi a adunat în jur de 70 de tineri.

dezbateri-2Vlad Crâznic, Directorul pentru România al Organizaţiei „Ravi Zacharias International Ministries” şi moderatorul evenimentului, a subliniat importanţa aducerii apologeticii la discuţiile de zi cu zi şi se aşteaptă ca subiectul să devină popular în rândul oamenilor în conversaţiile zilnice.

Ian Smith, Directorull Executiv al Organizaţiei, motivează că evenimentul a avut drept scop promovarea cărţii, care abordează următoarele subiecte: „De unde ştiu că Dumnezeu există?”, „Unde locuieşte şi cum arată Dumnezeu?”, „Cum decide Dumnezeu cine merge în Rai sau în Iad?”, „Ce să credem: omul se trage din maimuță sau e creat de Dumnezeu?”.

„Ne-am propus să provocăm studenţii să discute despre apologetică şi să nu le fie frică să vorbească despre ceea ce cred şi despre lucrurile de care sunt încredinţaţi, indiferent de părerile scepticilor şi contraargumentele persoanelor care se declară atei. Dorim ca subiectul despre apologetică să devină un subiect accesibil şi pe înţelesul tuturor oamenilor, să fie discutat zilnic în mediul familial şi între prieteni, nu doar în structurile academice”, a concluzionat Ian Smith.

RZIM este o Companie de Caritate şi a fost înfiinţată de către Ravi Zaharias în 1984, include o echipă numeroasă de vorbitori şi are prezenţă la nivel mondial. Motto-ul Organizaţiei se găseşte în prima Epistolă a lui Petru, capitolul 3, versetul 15: „Fiţi întotdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socotealăde nădejdea care este în voi, dar cu blândeţe şi teamă.”

Trustul Zaharia este o parte din Organizaţia RZIM şi are ca obiectiv accesul către persoanele care au obiecţii şi întrebări asupra credinţei creştine. Viziunea organizaţiei are la bază cinci obiective: evanghelizare, apologetică, disciplinile spirituale, instruire şi ajutor umanitar.