În ce zi a săptămânii se merge la spovedanie?

Întrebare:

Spuneți-mi și mie, vă rog, în ce zile din săptămână mă pot spovedi și dacă mă pot duce la spovedanie cu o hârtiuţă pe care să scriu păcatele, ca să le zic pe toate?

Spovedania sau mărturisirea păcatelor este o necesitate pentru fiecare creştin care se întâmplă să păcătuiască fără voie, sau accidental sau poate chiar cu voia. Nu ne învaţă Scriptura că trebuie să fie o anumită zi în care se poate face spovedania. Dar, trebuie să vă grăbiţi să o faceţi cât mai repede.

Mergeţi în primul rând la persoana faţă de care aţi păcătuit şi care poate nici nu ştie aceasta. Mărturisiţi-vă păcatul sau păcatele pe care le-aţi săvârşit faţă de acea persoană. Apoi, mergeţi la păstor sau preot şi mărturisiţi-vă păcatele ca să vă rugaţi împreună şi apoi să vă poată da consilierea duhovnicească necesară ca să puteţi depăşi păcatul în care aţi fost prins sau prinsă şi să nu se mai repete acesta în viitor.

Daca notiţele pe care le veţi face pe hârtie vă vor ajuta să vă concentraţi gândurile şi să nu rămână nimic nemărturisit, trebuie să faceţi şi aceasta. Este important ca să vă mărturisiţi păcatele înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor faţă de care aţi păcătuit, dar şi să ajutaţi pe mentorul spiritual care vă călăuzeşte în învăţătura sănătoasă a Domnului Isus Hristos să înţeleagă problema sau problemele prin care treceţi şi astfel să vă poată călăuzi corect şi să vă dea sfaturi temeinice. Aşa să vă ajute Dumnezeu.