Impresiile studenților după sesiunea de pregătire a liderilor din lucrarea pentru copii

Sesiunea IV pentru pregătirea liderilor în lucrarea pentru copii s-a încheiat pe 13 septembrie 2013. Studenții care au participat la această sesiune au rămas cu impresii frumoase, iar unele din ele le vom împărtăși cu dvs. mai jos:

”În plan pedagogic, am înțeles că modul în care predăm copiilor și maturilor trebuie să fie diferit. Predarea copiilor necesită un specific, care va permite asimilarea ușoară și rapidă a adevărurilor biblice. Sesiunea m-a motivat să predau calitativ, dar și mi-a oferit pregătirea necesară.

De asemenea, am realizat cât este de importantă alcătuirea unui plan pentru predarea lecției, care te ajută să fii structurat și să nu deviezi de la subiect.” (Popovici Tatiana)

”Sesiunea mi-a oferit posibilitatea să descoper și să împrospătez unele adevăruri fundamentale pentru viața de creștin, precum credința, neprihănirea, Noul Legământ, făgăduințele lui Dumnezeu și altele.

Această pregătire îmi este prețioasă, de asemenea, pentru îmbogățirea din punct de vedere metodic pe care am primit-o, prin diferite activități ce pot fi încadrate în predarea pentru copii.” (Șonțu Natalia)

”Doar participând la această sesiune am înțeles cât este de importantă lucrarea biblică pentru copii. De asemenea, am realizat că nu te poți implica în lucrarea pentru copii dacă nu ești pregătit în acest sens, precum și dacă nu ai dragoste față de copii.

Înainte de a veni la această sesiune, am predat fără planuri, doar prin completarea zilnică a manualului de studiu biblic inductiv, iată de ce această predare îmi părea ușoară. Însă, am realizat că o predare calitativă presupune o pregătire bună și nu ușoară.

Aceasta a fost prima sesiune la care am participat și mi-a plăcut mult. Este foarte important pentru copii să audă Cuvântul lui Dumnezeu și să-l învețe de mici.” (Spânu Cristina)

”A fost sesiune foarte interesantă și activă, cu jocuri, cântece, gimnastică, desene. Mi-a plăcut mult exercițiul de pregătire a planului de predare în grup, este diferit de alcătuirea planului de predare în mod individual.

Dumnezeu să binecuvinteze învățătoarea noastră, Diana Curbet!” (Sinițîn Viorica)

”Aici am concluzionat încă o dată cât este de importantă lucrarea pe care o facem pentru copii, precum și cât este de urgentă această lucrare.

Cursul despre ”Avraam, exploratorul curajos”, pe care l-am studiat, este foarte practic pentru copii și îi ajută să ia decizii corecte în situații concrete din viață.

Cursul m-a ajutat și pe mine personal să cunosc cum Dumnezeu intervine și dă direcții și te ajută să nu zăbovești în aventura pe care o trăim cu Dumnezeu. Am înțeles că, deși uneori nu văd și nu cunosc unele aspecte, Dumnezeu îmi va descoperi tot ce are pregătit pentru mine.” (Gavrilița Svetlana)

”În primul rând, această sesiune mi-a adus hrană pentru sufletul meu. Exemplul lui Avraam m-a făcut să mă întăresc mai mult în credință și în făgăduințele lui Dumnezeu. De asemenea, mi-a aprins o mare dorință să urmez exemplul lui Avraam în neprihănire ca să pot fi prietenă cu Dumnezeu.

Intenționez să predau acest curs copiilor pentru că-mi doresc și ei să cunoască pe Dumnezeu așa cum L-a cunoscut Avraam și astfel să caute să fie prieteni cu Dumnezeu, pentru a primi viața veșnică prin credință vie în Domnul Isus.” (Boldișor Ludmila)

”Este foarte important să ne implicăm în lucrarea pentru copii, dar pentru aceasta trebuie să obținem o bună pregătire. Atunci când predăm copiilor este important nu doar conținutul, ci și modalitatea de transmitere a conținutului, iată de ce este necesară o pregătire mai atentă la metodică și materialul didactic.
În baza discuțiilor comune, am înțeles de ce este importantă folosirea manualelor în timpul predării și am văzut eficiența materialelor oferite de Institutul Biblic Inductiv.

Studiind cursul Avraam am fost foarte încurajată să văd cum Dumnezeu îmi face și mie o chemare și că El este alături îngrijindu-se de toate nevoile mele.” (Suman Elena)

De instruirea prețioasă oferită pe parcursul a 10 zile am beneficiat și eu. Impactul acestei sesiuni și tot ce mi-a oferit a întrecut mult așteptările mele inițiale. Entuziasmată de acest timp frumos și eficient, am împărtășit și eu specific cum am beneficiat de această formare și profesionalizare și concluziile la care am ajuns în acest articol: https://moldovacrestina.md/blog/lucrare-copii-pregatire.html

Sesiunea s-a desfășurat în perioada 2-13 septembrie, la Chișinău și am studiat cursurile Avraam pentru copii și pentru maturi. Urmăriți portalul Moldova Creștină pentru a afla despre următoarea sesiune de pregătire a liderilor în lucrarea pentru copii.