Impresiile studenților despre Școala IMS și ISCS 2013

Două luni studenții Școlii Internaționale de Sport și Mass-Media au învățat în Moldova după un program intensiv. După spusele mai multor studenți, acest timp a fost unul binecuvântat. Unii din ei au împărtășit impresiile lor.

Lilian Burlacu, student ISCS, facultatea Taekwon-do, cursul I

Mi-a plăcut foarte mult la această școală, am capătat multă experiență atît pe plan tehnic, cît și spiritual. Pe viitor aș dori să aplic aceste lecții ca să pot învăța și pe alții ceea ce am învățat eu în aceste 2 luni atît tehnic cît și din Cuvântul lui Dumnezeu. Mi-aș dori foarte mult ca copii pe care o să-i antrenez sa-L primească pe Dumnezeu în inima lor cu adevărat și să-L urmeze pe El.   

 

 

Iosif Țurcan, student ISCS facultatea Fotbal I curs

Deci, în această școala am învățat atît Cuvântul lui Dumnezeu cît și fotbal. Două lucruri foarte importante care pot să le folosesc la maxim pentru a vesti Evanghelia. Această școală pregătește antrenori creștini. Mie foarte mult mi-a plăcut aici partea biblică, antrenamentele cît și călatoriile misionare. ISCS m-a ajutat  să înțeleg cum să vestec Evanghelia oamenilor prin sport  și să am un caracter plăcut înaintea lui Dumnezeu. Ceea ce am învățat voi aplica prin faptul că voi depune efort maxim pentru a face ucenici ca și ei la rîndul lor să facă ucenici. Împreuna putem schimba Republica Moldova prin vestirea Evangheliei.

 

Darya Evsyukova, studentă IMS, cursul I

În aceste 2 luni am înțeles că internetul este o oportunitate foarte bună pentru a împărtăși informații, știri și ideile mele tuturor oamenilor. La început, eu credeam că  articolele pe care le voi scrie  nimeni nu le va citi. Dar ele sînt citite nu numai rudele mele sau prietenii apropiați, dar și oamenii necunoscuți. Au fost situații în misiunile noastre când aveam nevoie de interenet, smartphone cu o cameră calitativă ca să-i pot informa pe toți despre lucrurile care se întîmplă în echipa noastră. Lucrurile care mi s-au părut cele mai grele, dar cele mai importante au fost lecțiile pentru crearea site-ului în programa WordPress și, de asemeanea, lecțiile despre video în programa Adobe Premiere. Aceste lucruri sunt atât de grele pentru mine  fiindcă eu foarte greu le memorez și le înțeleg. Dumnezeu totuși m-a ajutat să învăț elementele importante și acum voi putea singură să montez un video simplu. Cel mai mult mi-a plăcut să învăț programa MailChimp, care m-a ajutat să aflu cum să creez un newsletter și cum să-l trimit multor prieteni. Acestă programă nu este complicată, dar foarte folositore pentru misionari, pentru cei care au nevoie să împărtășească noutățile importante la un număr mare de oameni. Cel mai mult mi-a plăcut jurnalistica scrisă. De asemenea, îmi place să folosesc rețelele sociale ca să pot împărtăși prietenilor materialele învățate.

Vlad Bercu, student ISCS, facultatea Taekwon-do, cursul II

 Pentru mine ISCS este școala care mă întărește în fiecare an, sunt foarte bucuros că învățătorul meu, Vasile Filat, mi-a dat această oportunitate, acum 1 an și deja am încheiat al 2 lea curs. Anul aceasta am avut parte de experiențe similare anului trecut, însa mai complexe. Școala a fost organizată la cel mai înalt nivel. Aceasta mi-a adus o creștere atît fizică în arta Taekwondo-ului, dar cel mai important în întărirea duhului in lumina Sfintelor Scripturi. Instructorii, ce mi-au predat au avut un impact colosal in zidirea concepțiilor mele asupra definițiilor de misiune, slujire, predarea taekwondo-ului, etc. Le multumesc mult fiecaruia din ei: Sergiu Filat, Radu Filat, Ion Druță, Alexei Tentiuc, Filip Petrachi, Ghenadie Bitco, Mărika Sofianu și alții. Legăturile de prietenie care s-au construit la început au devenit cu adevarat frățești pe parcurul școlii. Astăzi, cînd îmi petreceam un coleg, am fost foarte trist la despărțire, însă bucuros de timpul pe care ni l-a oferit Domnul să-l petrecem împreună. Acum aștept anul viitor, care va fi și ultimul. Sunt sigur că fiecare școala va crește și va deveni curînd o puternică instițuție a pregătirii ostașilor lui Dumnezeu.