Impresii după studierea cursului ”Emisiuni TV”

În această săptămână, la International Mission School, la facultatea de Jurnalism, am studiat cursul ”Emisiuni TV”. 

Studenții au avut ocazia să fie în roluri de prezentator, operator și regizor. Fiecare a rămas impresionat de un lucru anume. Eu am rămas cel mai mult încântată de rolul de prezentatoare a unei emisiuni. Chiar dacă a fost un debut pentru mine și emoțiile erau greu de stăpînit, zâmbetul larg de pe față nu mi-a dispărut până la sfârșitul zilei.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru profesorii noștri care cu multă răbdare și înțelepciune ne-au învățat toate acestea la un nivel foarte înalt, ceea ce au învățat singuri de-a lungul anilor. Ei ne-au explicat, ne-au arătat cum să îndeplinim toate aceste lucruri și ne-au împărtășit, din propria experiență, greșelile pe care trebuie să le evităm pe viitor.

Am înțeles că filmarea unei emisiuni necesită multă pregătire și mult efort, începând cu dicția, cu schema emisiunii și terminând cu aranjarea studioului, luminii, sunetului, camerelor. La fel este nevoie de o echipă bună în care domină armonia, pacea, înțelegerea și toate acestea sunt posibile doar prin Hristos, fiindcă numai într-o astfel de echipă lucrul este la cel mai înalt nivel.

International Mission School deschide mari uși în slujire, unde fiecare își poate vedea chemarea pe care o are. Eu mi-am simțit chemarea în domeniul jurnalismului și mă rog Domnului să mă ajute să mă dezvolt în această sferă pentru a fi cât mai eficientă în slujire și pentru a forma cât mai mulți ucenici credincioși pentru Domnul Isus Hristos.