Impresii după participarea la Festivalul Precept Ministries Moldova 2014

Săptămâna trecută am petrecut un timp deosebit la Festivalul Precept Ministries Moldova, care anul acesta s-a desfășurat în a 3-a ediție. Împreună cu profesorii noștri scumpi Mia și Costel Oglice, am studiat cartea ”Ezra și Hagai”, unde am văzut din nou caracterul lui Dumnezeu și cum lucrează El de-a lungul timpului cu poporul Israel.

Lecțiile în sesiune sunt cele care m-au impresionat, fiind predate de un profesor excepțional, Mia Oglice, care cu mare iscusință aducea Cuvîntul lui Dumnezeu pe înțelesul fiecăruia. Așa cum am învățat din cartea Ezra, Dumnezeu a trezit duhul lui Cir pentru a construi Casa lui Dumnezeu. Împăratul perșilor, Cir, s-a pus la dispoziția lui Dumnezeu. Din acest exemplu frumos de dedicare, am reușit să învăț faptul că trebuie să fiu la dispoziția Lui, pentru ca El să Își poată face lucrarea prin mine.

Pe lîngă lecțiile în sesiune, fiecare participant era încadrat într-o grupă, unde mergea să învețe din Cuvîntul lui Dumnezeu împreună cu profesorii din cadrul Institutului Precept Ministries Moldova. Orele petrecute în învățătura sănătoasă au reușit să mă facă să mă îndrăgostesc tot mai mult de metoda inductivă a studierii Bibliei, unde poți singur descoperi adevărurile pe care vrea Dumnezeu să ți le aducă.

Un adevăr biblic care mi s-a memorizat care a rămas lipit de inima mea este:

”Dacă avem vrăjmași, aceasta nu înseamnă că nu trebuie să mai fac nimic. Dumnezeu va trimite oameni care ne vor încuraja. Este important să fim convinși că este lucrarea lui Dumnezeu. Dacă înțeleg că e lucrarea lui Dumnezeu, nimic nu mă poate împiedica să o fac”.

Este minunat să știi că Dumnezeu nu le lasă niciodată, dimpotrivă, îți trimite ajutor pentru ca noi să putem împlini planul Său. 

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a oferit posibilitatea să iau parte la acest festival, unde am putut să mă cercetez și să înțeleg că Dumnezeu are un plan cu fiecare din noi și anume să răspîndim Evanghelia, indiferent de circumstanțe. Anul viitor la acest festival vom studia cartea ”Căsătorie fără regrete”, unde sora Mia și fratele Costel vor aborda cîteva teme importante cu privire la viața de familie și anume: rolurile fiecărui soț, importanța comunicării, dragostea și relațiile sexuale. Invit pe fiecare doritor să participe la festivalul care se va desfășura în perioada 27 iulie – 1 august 2015.