Impresii de la Școala Internațională Media

În această vară am avut marea binecuvântare de fi anul I la Școala Internațională de misiune prin Mass-Media. Aceasta a fost cea mai tare experiență trăită vreodată.

Facultatea Mass-Media a fost fondată anul trecut și are ca scop pregătirea oamenilor dedicați lui Dumnezeu pentru a fi misionari.

Timp de două luni, 25-iunie – 25 august, am învățat atâtea lucruri, care niciodată nu aș fi crezut că le voi învăța într-un timp așa de scurt.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru toți profesorii noștri, care ne-au predat la cea mai înaltă calitate fiecare dintre obiecte, astfel ca fiecare dintre studenți să înțeleagă tema și s-o aplice în viața lui.

Am avut oportunitatea de a cunoaște oameni de rang înalt, participând la diverse evenimente. Am vizitat Parlamentul Republicii Moldova, Ministerul Muncii și Agriculturii etc., toate acestea pentru a crește în experiența de jurnalism.

Școala Internațională de misiune atât prin sport, cât și prin jurnalism, pune un mare accent pe studierea Bibliei. Am reușit să ne facem o disciplină zilnică de a studia Scripturile, pentru a fi cu adevărat ucenicii Domnului Isus:

Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, sunteți în adevăr ucenicii Mei. (Ioan 8:31)  

În timpul școlii am studiat 4 cursuri de studiere a Bibliei prin metoda inductivă:       

„Dumnezeule, exiști?” (Evanghelia după Ioan) 

„Sens interzis, Iona” (Carte de studiu pentru copii)

„Ezra și Hagai” (Reconstruirea Templului)

„Doamne, vreau să te cunosc” (Numele lui Dumnezeu)

Împărțiți în echipe împreună cu studenții de la Facultatea de Sport, am avut parte de 3 călătorii misionare în diferite localități a țării noastre: Chiperceni, Pașcani și Fârlădeni. Dumnezeu a avut grijă de noi într-un chip minunat, ne-a oferit tot ceea de ce am avut nevoie.

Pe lângă tot ce am învățat din cadrul jurnalismului, am fost învățați cum să facem tabere de zi, cum să planificăm timpul, cum să predăm în grupe de studiu biblic și cum să fim eficienți în tot ceea ce facem.

Aștept cu nerăbdare anul viitor pentru a continua al doilea an, cu ajutorul lui Dumnezeu, și îndemn pe toți cei care aveți dorința de a sluji lui Dumnezeu să vă înscrieți la una din Facultățile Școlii de misiune: Fitness, Taekwon-do, Fotbal și Mass-Media.