Impresii de la Liceul Academiei de Știință

Săptămâna aceasta am ocazia să particip la schimbul de experiență dintre Liceul Teoretic ”Spiru Haret” și Liceul Academiei de Știință din Chișinău. 

Ieri la începutul lecțiilor, toți liceenii s-au adunat în hol și au intonat imnul statului. A fost ceva nou pentru mine. Măcar că știu de legea adoptată cu privire la aceasta, puține licee respectă legea, iar acest liceu în fiecare luni înainte de lecție intonează imnul Republicii Moldova. Un alt lucru interesant este uniforma școlară, fiind compusă din două culori: alb-albastru. Pe lîngă faptul că toți au aceeași uniformă, accesoriul care îl însoțește fiecare elev este cravata albastră. 

Cînd am intrat în liceu, am fost primită foarte drăguț. Colegii pe tot parcursul zilei mă însoțeau și îmi creau o atmosferă plăcută și am văzut că adolescenții noștri sunt foarte amabili. Relația dintre elevi este una foarte prietenoasă, toți se cunosc între ei și sunt gata să se ajute în orice moment. Prietenia dintre profesor – elev, de asemenea, este una deosebită. Profesorii sunt gata să te ajute atunci când ai nevoie, iar la test în caz că ai întrebări, ei nu îți spun răspunsul, ci te ajută să ajungi singur la răspunsul corect. 

Experința din această săptămână cu adevărat mă învață o lecție de viață, pentru că în așa fel poți să vezi cu adevărat amabilitatea societății noastre și, mai mult ca atât, să-i poți înlocui.