Despre importanţa evanghelizării copiilor

Pentru că înţelegem importanţa evanghelizării copiilor azi am început să predau sesiunea II pentru învăţătorii de şcoală duminicală din cadrul Institutului Biblic Inductiv din Eurasia. Ne aflăm  în localitatea Kirilovka (Marea Azov) unde au venit peste 100 de participanţi din Ucraina şi Moldova care cunosc importanţa evanghelizării copiilor şi sunt implicaţi în această lucrare frumoasă.

Importanţa evanghelizării copiilor

Când am discutat despre importanţa evanghelizării copiilor şi ucenicizării lor prin ai învăţa Cuvântul lui Dumnezeu, am făcut referinţă la statisticile efectuate de Brana Group şi menţionate de Christianity Today conform cărora probabilitatea de acceptare a Domnului Isus în viaţă ca şi Mântuitor este de 32% la copiii cuprinşi între vârstele 5-13 ani. Cifra aceasta coboară până la 4% pentru vârstele 14-18 ani şi rămâne de 6% după 18 ani.

Cu părere de rău, oamenii azi tot nu văd importanţa evanghelizării copiilor cum nu o vedeau nici apostolii la o anumită perioadă, fapt adeverit de Sfintele Scripturi:

I-au adus nişte copilaşi ca să Se atingă de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau. Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat şi le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei. Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea!” Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. (Marcu 10:13-16)

Pentru că mâine este Ziua Internaţională a Copiilor ( 1 iunie) le-am dat studenţilor ca şi temă pentru acasă să facă o listă cu toate oportunităţile pe care le au şi le vor avea de la Dumnezeu să-i conducă pe copiii la Hristos în perioada 1 iunie 2011 – 1 iunie 2012.

Dacă realizează importanţa evanghelizării copiilor m-am gândit că va fi un bun exerciţiu şi pentru cititorii acestui portal. Dacă nu faci nimic pentru copiii ca să-i aduci la Isus atunci, indirect, îi opreşti şi tu. Ce poţi face ca să-i aduci pe copiii la Isus Hristos?