Impactul desenelor animate asupra copiilor

Animația s-a transformat radical în ultimii ani. Dacă înainte erau desene animate neviolente și educative, care reușeau să formeze într-o oarecare măsură cei 7 ani de acasă, astăzi ele sunt înlocuite nu nenumăratele desene animate violente, care dezvoltă în copii agresivitatea.

Dacă acum câţiva ani copiii învăţau din desenele animate cum să se comporte civilizat, să iubească natura şi animalele, acum învăţă să se comporte violent.

Industria desenelor animate induce în minţile plăpânde ale copiilor idei de-a dreptul periculoase, căci copiii, spre deosebire de adulţi, încă nu disting cu exactitate artificialul de realitate.

Vampirii, monştrii, stafiile, vizitatorii din cosmos intră de pe „micile ecrane” în conştiinţa copiilor. Abundenţa terifiantului toceşte, în cele din urmă, sensibilitatea şi, prin urmare, copilul însuşi vrea de-acum să guste senzaţii noi, mai tari.

Desenele animate, nevinovate numai în aparenţă, au un caracter hipnotic, ele înrobesc sufletul copilului şi creează viciul privirii non-stop la televizor. În plus, desenele animate de astăzi umblă tot mai clar la modelarea unei concepţii false a copilului despre lume.

Una din cauzele că copiii ajung să privească aceste desene animate este faptul că nu i se acordă atenția de care are nevoie. Părinții preferă să-și lase copiii în fața Tv-ului ca să cîștige ceva timp pentru sine. 

Obișnuiesc uneori să mă fac dădacă pentru cîteva ore, iar acea vreme petrecută cu copiii este una deosebită. Începi să cunoști și tu altfel lumea, să o vezi mai veselă, cu mai multe peripeții și descoperiri pe care le fac copiii. Ei sunt deosebiți și nu obosesc să admir părinții care jertfesc din timpul pe care l-ar putea petrece împreună, stau și se joacă cu copiii, chiar dacă sunt foarte ocupați. Zîmbetul lor te molipsește cu o energie pe care noi nu o posedăm. 

Dragi părinți, petreceți timpul cu copiii voștri și nu-i lăsați să devină robi ai desenelor animate, care îi învață agresivitatea și alte lucruri nefolositoare.