HIV/SIDA nu poate fi combătută prin eforturi care o răspândesc

Faptul că alegerile parlamentare au avut loc în data de 30 noiembrie, aproape că au lăsat în umbră ziua de 1 decembrie. Toți așteptam rezultatele finale ale alegerilor și aproape că nu s-a vorbit nimic despre victimele HIV/SIDA, căci 1 decembrie este Ziua Mondială de luptă împotriva acestei pandemii. Pe parcursul anului curent în țara noastră a fost confirmat diagnosticul de infecţie cu HIV la 781 de persoane – 362 de femei şi 419 bărbaţi, inclusiv 20 de copii. Anual, în lume sunt depistate aproape 3 milioane de cazuri noi de infecţie cu HIV și din cauza SIDA zilnic mor aproximativ 5700 de persoane.

 

Din 1992, când a fost înregistrat primul caz, şi până în prezent, în Chişinău, au fost înregistrate peste 1500 de cazuri de infectare cu HIV. Anual, în capitală sunt înregistrate aproximativ 100 de cazuri noi de infecţie cu HIV. În 89 – 90% din cazuri infectarea are loc pe cale sexuală. 

 

Cu ocazia Zilei Mondiale de combatere a SIDA, directorul general al UNAIDS – Michel Sidibé a declarat că trebuie dublate eforturile și a lansat un nou set de obiective  „pentru a pune capăt epidemiei SIDA până în 2030”. Dar cât de real este acest lucru? Odată ce 90% din cazurile de infectare se produc pe cale sexuală nu va fi posibil de oprit această epidemie atât timp cât aspectul moral este neglijat. Nu poți scăpa de un rău dacă cu o mână cauți să-l scoți din casă pe geam  și, în același timp, îl tragi cu două mâni pe ușă. Mă voi referi la un caz concret. 

 

 

 

La sfârșitul lunii octombrie a anului curent, Tim Cook, directorul general al Apple, s-a declarat mândru că este homosexual. Cook a spus că scopul declarației lui a fost să acorde susținere pentru comunitatea homosexuală ai cărei membrii ar fi discriminați. Dar oare acesta să fie scopul real? Acesta va fi efectul? Având în vedere că homosexualitatea este o practică păcătoasă care se învață, Tim Cook s-a folosit de numele și popularitatea companiei și produselor Apple pentru a promova acest mod deviant de trai pe de o parte și pentru a-i face pe homosexuali imuni la mustrările conștiinței proprii, căci conștiința este legea lui Dumnezeu din inima omului care îl face să se condamne sau să se dezvinovățească când săvârșește păcate. 

 

„Sunt mândru că sunt gay și consider că acesta este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care mi le-a dat Dumnezeu”, a spus Tim Cook. Nu, homosexualitatea nu este motiv de mândrie și nu este un dar. Cook și-a creat un dumnezeu în mintea lui, unul care să creeze confort conștiinței lui, și aceasta este periculos pentru viața lui de acum și pentru soarta lui veșnică. Dumnezeu adevărat, Cel care a creat universul, pâmântul și pe noi oamenii, a spus despre relațiile sexuale între persoane de același sex  că sunt “urâciune”: 

 

Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune. (Levitic 18:22) 

 

Spre sfârșitul acestui capitol 18 din cartea Levitic, Dumnezeu mai spune despre homosexualitate și celelalte practici sexuale imorale că sunt spurcăciuni și obiceiuri urâte. Deci, nu are de că fie atât de mândru nici Tim Cook și nici alții care cred că ar trebui să fie mândri, pentru că sunt gay. 

 

În Epistola către Romani Dumnezeu a spus prin apostolul Pavel următoarele lucruri despre homosexualitate: 

 

De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor. (Romani 1:24-27) 

 

Nu au motive să fie mândri cei care practică homosexualitatea, căci ea nu este „dar de la Dumnezeu” cum spune Tim Cook. Citiți cu atenție pasajul biblic din Romani și vedeți că Dumezeu spune despre relațiile sexuale între persoane de același sex că sunt necurăție, necinstire a truplui, patimă scârboasă, împotriva firii și rătăcire. 

 

După ce s-a declarat gay la sfârșitul lunii octombrie, înainte de 1 decembrie Tim Cook a lansat la Apple o campanie de colectare a fondurilor pentru lupta împotriva HIV/SIDA, iar la data de 1 decembrie a trimis un mesaj prin email tuturor utilizatorilor Apple cu apelul să contribuie la oprirea acestei pandemii. Ce rost are aceasta? Cum vrea să oprească un rău pe care singur îl promovează și îl răspândește. Este bine cunoscut că HIV/SIDA a fost identificată pentru prima dată la homosexuali și în mediul lor a avut cea mai mare răspândire. De aceea, primul nume al acestei boli a fost “Gay-related immune deficiency” (GRID).  Persoanele din comunitatea LGBT sunt și au cauzat cele mai multe victime HIV/SIDA și tot aceste persoane desfășoară cea mai multă activitate pentru colectarea de fonduri în vederea combaterii HIV/SIDA. Este de înțeles, căci adună fonduri și pentru medicamentele necesare lor să-și întrețină viața din moment ce au fost infectați. Dumnezeu să le dea discernământul necesar ca să lupte cu cauza principală care face să se răspândească această pandemie – imoralitatea sexuală. Numai Domnul Isus Hristos prin Evanghelie la poate da tuturor oamenilor această eliberare deplină. De aceea, dacă vrem să le oferim ajutor real persoanelor infectate cu HIV/SIDA, să le prezentăm clar mesajul Evangheliei și să-i invităm să devină ucenici adevărați ai Domnului Isus Hristos.