Cine este societatea civilă în Moldova şi cine sunt grupuri care cer să fie retrasă de la vot legea anti-discriminare?

Chiar acum am primit la email comunicatul de presă trimis de Amnesty International Moldova unde la început scriu următoarele:

Organizaţiile pentru drepturile omului din Republica Moldova salută aprobarea proiectului de Lege privind Prevenirea şi Combaterea Discriminării de către Guvern şi îndeamnă Parlamentul RM să-l adopte în urma consultărilor cu societatea civilă. ONG-urile consideră că sunt câteva prevederi ale legii care urmează a fi îmbunătăţite, iar omisiunile rectificate. Totodată ei îşi exprimă îngrijorarea faţă de cererile din partea anumitor grupuri ca Legea nediscriminare să fie retrasă de la vot.

Ei zic că Guvernul şi Parlamentul s-a consultat cu societatea civilă şi evident se referă la ei că ar fi cei care reprezintă societatea civilă. Apropo, şi aici, la sfârşitul documentului au subsemnat organizaţiile care zic  ei să sunt şi reprezintă societatea civilă:

  1. Amnesty International Moldova
  2. Asociaţia Promo-LEX
  3. Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului [CIDO]
  4. Centrul de Resurse Juridice
  5. Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului [CReDO]
  6. Coaliţia Nediscriminare

Dar oare mulţimea de reprezentanţi ai diferitor organizaţii, biserici, confesiuni religioase, asociaţii obşteşti, etc. are au venit în data de 8 iulie 2008 la Ministerul Justiţiei ca să ceară respingerea legii anti-discriminare pe criteriu de orientare sexuală (un termen ambiguu introdus de oamenii cu devieri sexuale pentru a da o înfăţişare “ştiinţifică” devierilor şi astfel să poată manipula”), oare toţi ei nu au fost şi nu au reprezentat societatea civilă? De când societatea civilă este reprezentată de un grup de organizaţiile care au ieşit la 14 februarie să sfideze o naţiune aplaudând un grup de devianţi sexuali care se sărutau (cu tentă explicit homosexuală) în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare?

Nu le pare o obrăznicie celor de la Amnesty International Moldova să numească drept “anumite grupuri” pe cei peste 100.000 de oameni din întreaga ţară care în vara anului 2008 au semnat  pentru respingerea acestei legi? Sau poate faptul că pentru prima dată în istoria ţării noastre s-au unit confesiunile religioase ca să spună cu o singură voce NU acestei legi pentru ei nu este decât “anumite grupuri” iar societatea civilă sunt doar ei, cei care sprijină perversiunea şi atacă moralitatea?

În curând Alianţa pentru Salvarea Familiei care a fost constituită săptămâna aceasta va lansa un apel către societatea civilă ca să ne înfăţişăm în faţa Parlamentului. Veniţi atunci să arătăm cine sunt societatea civilă şi cine sunt grupuri şi care este diferenţa între ele?