O vizită la grupul de studiu biblic pentru bărbați al unei biserici din SUA

Spre deosebire de bisericile din Europa, în SUA, în fiecare duminică, înainte de serviciul divin,  se face școală duminicală pentru toți membrii bisericii. Astfel, există clase pentru bărbați, pentru femei, pentru tineri, pentru copii și pentru adolescenți. Fiind în orașul Chattanooga  am mers la clasa de școală pentru bărbați care se face cu o oră înainte de serviciul divin.

Clasa de școală duminicală pentru bărbați

Am fost plăcut impresionat să văd clasa plină de bărbați care au venit cu Biblia dornici să cunoască și să învețe din Cuvântul lui Dumnezeu.

Bărbați la clasa de școală duminicală

Și mai impresionat am rămas când am văzut un frate creștin care a venit la școala duminicală în cărucior și aceasta pentru că și-a fracturat piciorul și deja de 6 săptămâni nu poate merge și va trebui să se deplaseze cu căruciorul încă alte 10 săptămâni, dar nu lipsește de la nici un serviciu divin și nici de la școala duminicală.

În cărucior a venit la școala duminicală

În toate țările lumii unde am avut prilejul să fiu și în toate culturile am observat că sunt mai multe femei dornice și pasionate să studieze Biblia decât bărbați și tot așa este și în privința participării la serviciile divine. Cred că nici țara noastră nu este o excepție. Tot așa, am observat că și în privința rugăciunii, femeile se organizează mai ușor și mai multe vin la rugăciunea comună decât bărbații. Cu dezvoltarea internetului am mai văzut că unii creștini încep să omită serviciile divine sub cel mai mic pretext ne luând în considerație faptul că serviciul divin este și o închinare comună la care trebuie să luăm toți parte. M-am bucurat să văd o frumoasă excepție vizitând acest grup de studiu biblic.