Elevii şi profesorii de la Gimnaziul 53 din Chişinău au ajutat sinistraţii din Obileni

Săptămâna trecută, fiul nostru David, care învaţă la Gimnaziul 53 din Chişinău, mi-a spus că au organizat la şcoală un iarmaroc cu prilejul sărbătorii “Toamna de Aur” şi că au hotărât să doneze toţi banii familiilor de sinistraţi din zonele afectate de inundaţii în vara acestui an. Mi-a mai spus că am fost şi eu ales şi rugat să merg cu ei ca să ducă aceşti bani destinatarilor. Când am venit la şcoală, cu părere de rău, nu am reușit să mă întâlnesc cu d-na director din Gimnaziul 53, Svetlana Staşevschi, dar m-a întâlnit d-na Ala Candu şi înainte ca să plecăm la drum, ne-a dat acest reportaj scurt.

Am avut o călătorie foarte frumoasă şi o discuţie interesantă în drum. Ajunşi în Obileni, am mers la Primărie ca să aflăm cine sunt persoanele care ar avea nevoie cel mai mult de ajutorul acesta. Tocmai când eram acolo a întrat Domnul Efim Butnaru şi contabila ne-a spus că şi acest domn era unul care are mare nevoie de ajutor acum. La rugămintea conducerii Primăriei, d-ul Efim Butnaru a mers cu noi la alte două familii care am hotărât să le oferim o parte din cei 2255 lei adunaţi.

Prima dată am mers la familia lui Viorel şi Liuba Dănilă care au doi copii mici. Ajunşi la poartă, am văzut doi copiii care plângeau şi fugeau speriaţi. Am întrat în curte şi atunci am văzut că arde ceva în casă.

Aprinderea Casei din Obileni

Am alergat repede şi am văzut că au fost aprinse două haine din cuier şi deja ardea uşa şi se aprindea şi podul. Am căutat repede să aducem apă şi să aruncăm şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reuşit să oprim focul. Dacă am fi venit cu 3-5 minute mai târziu, nu mai era nimeni în stare să oprească incendiul şi avea să ardă toată casa. I-am mulţumit lui Dumnezeu că a făcut aşa o minune şi ne-a trimis nu doar să le oferim familiei Dănilă acest ajutor, dar şi să putem interveni ca să nu le ardă casa.

Stăpânul casei, d-ul Viorel Dănilă a transmis următorul mesaj

O altă familie care a beneficiat de o parte din acest ajutor a fost Enuţă şi Maria Nistor

Aşa cum am spus, o altă parte din ajutor le-a revenit lui Efim şi Maria Butnaru.

Înainte ca să  plecăm le-am mai lăsat un cadou important – Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos. Le-am spus de asemenea tuturor cuvinte de încurajare pe care mi le-a dat Dumnezeu din Cuvântul Său şi i-am îndemnat să-şi pună toată nădejdea în Dumnezeu, să creadă în Domnul Isus Hristos, să citească Sfintele Scripturi şi să trăiască potrivit cu învăţătura lor sănătoasă.

Şi la întoarcere, am avut un timp foarte bun şi interesant cu colegii de clasă ai lui David. Este de mare apreciere iniţiativa directoarei Svetlana Staşevschi şi a colectivului de profesori care i-au îndemnat pe elevii din Gimnaziul 53 din Chişinău să facă această faptă frumoasă şi astfel i-au învăţat o lecţie de dragoste faţă de aproapele care nu o vor uita.