Valeriu Ghilețchi va primi Premiul pentru Apărarea Familiei 2019

Ex-deputatul moldovean, Valeriu Ghilețchi, va primi, în curând, premiul KNN pentru apărarea familiei. Anunțul a fost făcut de Coaliția Creștină Mondială, care l-a ales pe Valeriu Ghilețchi pentru această distincție.

Ceremonia de premiere va avea loc în Norvegia, pe 26 aprilie, și va fi transmisă în direct de la orele 20.00 (ora Norvegiei) la postul de televiziune creștin Visjon Norge TV.

Motivul oficial al acordării premiului va fi făcut public înainte de ceremonia de decernare a premiilor.

Valeriu Ghilețchi este bine cunoscut pentru activitatea sa de raportor oficial al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pe marginea activităților organizației norvegiene de stat, Barnevernet, și ale serviciilor de protecție ale copilului în alte țări europene.

În anul 2017 premiul a fost acordat familiei Bodnariu, iar în 2018 lui Katarzyna Jachimowicz și Ordo Iuris, reprezentanții Institutului Polonez al Familiei.

Valeriu Ghilețchi este pastor la Biserica Baptistă “Isus Salvatorul” din Chișinău și a slujit mai mulți ani în calitate de episcop al bisericilor baptiste din Moldova. Până nu demult a deținut funcția de vice-președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Este cunoscut ca fiind un promotor al valorilor creștine și ale familiei.

Vitalie Marian