Gheorghe Sarandi (maestru în sport): Domnul Isus este cel mai puternic luptător

Sarandi

Dacă în vremurile antice campionii erau cinstea fiecărui rege și împărat pentru toată viața, în zilele noastre și în țara noastră ei devin istorii uitate după ce cuceresc titluri și aduc cinste țării. Un asemenea caz este și cazul triplului campion al țării la lupte greco-romane și maestru în sport Gherghe Sarandi. Viața l-a făcut să emigreze în Statele Unite ale Americii, însă cu inima a rămas acasă. M-am întâlnit cu el la o conferință în orașul Istanbul și peste tot unde mergeam cu el vorbea frumos despre satul în care s-a născut și despre Moldova. M-a surprins plăcut disciplina dânsului de a face sport în fiecare dimineață, disciplină învățată de la antrenorul său Valeriu Cuznețov. I-am solicitat un interviu pentru cititorii portalului http://www.moldovacrestina.net și cu mare bucurie a acceptat.

RB: Cum ați ajuns să practicați sportul și ce rol a jucat acesta în viața Dumneavoastră?

Gheorghe Sarandi: Eu m-am născut la sudul Moldovei în orașul Comrat. Înainte de a vă spune cum am ajuns să fiu luptător, vreau să vă spun despre lucrul care m-a făcut cel mai fericit om al acestei lumi. Am început a practica sportul încă din copilărie de la 10 ani, și anume luptele libere stilul greco-roman, și foarte repede am ajuns să cresc ca și sportiv și să cuceresc diferite distincții și medalii, pentru că doream să fiu mereu cel mai bun la campionatul Moldovei, campionatul Europei și campionatul mondial, și lucram foarte mult ca să îmi realizez acest vis. Am participat la Campionatul Uniunii Sovietice de atunci unde am devenit campion, apoi după destrămarea URSS-ului am devenit triplu campion al Republicii Moldova. Am îndeplinit baremul pentru a deveni maestru în sport și ulterior am devenit maestru. Îmi părea că doar sportul îmi va aduce cea mai mare satisfacție în această viață. Însă, viața este plină de lucruri imprevizibile, când deja am devenit campion al Moldovei au apărut alte interese în viața mea, și căutam metode ușoare dar nu dintre cele mai bune pentru a câștiga bani mulți. Când vedeam că prietenii mei unul după altul se duceau din această lume, printre ei era și unul din frații Grabovețchi (n.a. Participant la Jocurile Olimpice de la Atlanta SUA), care a fost adus mort din Rusia eu am început să mă întreb unde se duce omul după ce moare. Mă gândeam dacă este viață după ce omul moare, dacă este un Dumnezeu? Dacă este, unde se află? Toate aceste întrebări m-au făcut să încep să caut răspuns la ele. Prietenii mei antrenori, printre care și antrenorul principal al selecționatei Găgăuziei, Valeriu Cuznețov, mi-a spus despre Domnul Isus, și anume că El este cel mai puternic și toți luptătorii în această lume adunați împreună nu pot să îl doboare. Eu i-am spus să îmi demonstreze că este Dumnezeu și că El ne aude și că ne vede. Domnul Valeriu Cuznețov mi-a spus un lucru interesant și am urmat sfatul lui, și anume să mă adresez personal Domnului Isus, pentru că El îmi va da toate dovezile că există. Mi-am predat viața total lui Isus și Dumnezeu mi-a răspuns la multe din întrebările mele în chip miraculos. De aceea, vreau să le dau un sfat tuturor care citesc acest interviu să nu amâne să se împace cu Domnul Isus, și să devină copiii Lui. Viața pe care o oferă lumea este doar o goană după vânt și nimic mai mult. Vă spun cu cea mai mare certitudine că Dumnezeu există și că El poate să facă minuni cu fiecare dintre voi. Eu am câștigat cea mai mare luptă, cu păcatul prin credința în Dumnezeu! Astfel, prin sport și prin antrenorul meu de atunci am ajuns să Îl cunosc pe cel mai bun luptător al lumii, pe Domnul Isus Hristos.

 RB: Ce face în prezent Gheorghe Sarandi?

G.S. În prezent eu locuiesc în Statele Unite ale Americii, însă cu inima sunt acasă și trăiesc cu intensitate maximă ceea ce se întâmplă în țară. M-a durut mult când am aflat că cei de la conducere au adoptat legi care nu sunt potrivit Bibliei. Sunt antrenor de lupte greco- romane și antrenez mai multe grupe de copii și vreau ca ei să crească nu numai fizic dar și spiritual.

 RB: Ce planuri pe viitor aveți?

G.S.  L-am primit pe Domnul Isus în Turcia într-o țară musulmană. De multe ori refuzam chemarea Domnului de a face misiune, dar acum simt că ceea ce am făcut nu a fost bine, de aceea unul din scopul meu este să spun Evanghelia cu putere prin sport tinerilor. Fiind acum la Istanbul am luat decizia de veni și a lucra cu populația rusă din această țară. Dorim să ne mutăm aici cu familia și să începem această lucrare în localități unde trăiesc ruși dar nu este biserică. Am planificat să antrenez mai departe tinerii, dar nu numai atât, ci să îi învăț și Cuvântul lui Dumnezeu. Doresc mult să trec toate sesiunile la Institutul Biblic Inductiv pentru a fi bine pregătit în a preda Biblia.

 RB: Despre familia sportivului Gheorghe Sarandi

G.S. Sunt căsătorit cu cea mai frumoasă femeie din lume. Ea este la fel din sudul Moldovei din comuna Kongaz. Dumnezeu ne-a dăruit două fetițe minunate și sunt foarte recunoscător pentru aceasta.

 RB: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze!