Fructele și legumele lunii octombrie

 

Toamna în Moldova este foarte bogată în fructe și legume. În luna septembrie ne-am bucurat de alte fructe gustoase și sănătoase, cum ar fi dovleacul, mărul, roșiile, deasemenea am văzut și beneficiile la fiecare din ele.

Iar în luna octombrie se culeg ultimele fructe și legume rămase de pe copaci sau din pămînt. Proaspete și delicioase, bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iată care sunt fructele şi legumele lunii octombrie!

Perele

Perele conțin apă în proporție de 80%, fibre, potasiu, fier și vitamina C. De asemenea, acestea au un conținut mare de pectină, care contribuie la scăderea nivelului de colesterol și o peptidă care ajută la prevenirea tensiunii arteriale și a atacurilor cerebrale.

Morcovii

Morcovul este cunoscut drept cea mai bogată sursă vegetală de provitamina A, numită și caroten. Acesta ajută la protejarea vederii. Iar pentru că este o sursă bună de antioxidanți, consumul regulat de morcovi scade riscul cancerului mamar, de vezică, cervical, de prostată, de colon, laringe și esofag.

Dovleacul

Dovleacul este bogat în potasiu, acid pantotenic, magneziu, vitaminele C, E și sărac în calorii. Substanțele nutritive din conținutul dovleacului scad riscul dezvoltării cataractei, afecțiunilor cardiovasculare și a mai multor tipuri de cancer.

Ardeii

Ardeiul se numără printre legumele cu cel mai ridicat conținut de vitaminele A și C. Datorită antioxidanților puternici, acesta luptă împotriva radicalilor liberi din organism, întărind sistemul imunitar.

Bucurați-vă de aceste daruri pe care Dumnezeu ni le-a dat, și nu uitați să mulțumiți Lui pentru toate lucrurile inclusiv și pentru roadele pămîntului. Chiar Dumnezeu ne îndeamnă în Cuvîntul Său să fim mulțumitori.

(Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos. Efeseni 5:20)

Fiți sănătoși!