(FOTO, VIDEO) Protestul pro-familiştilor în faţa Companiei Publice “Teleradio-Moldova”

Astăzi, 15 decembrie, împreună cu un grup de tineri de la Asociaţia „Pentru Familie” am protestat în faţa „Teleradio-Moldova” împotriva deciziei conducerii companiei publice de a difuza, începînd cu ziua de azi, un film documentar realizat la comanda unei Agenţii Media din Germania despre situaţia minorităţilor sexuale din Moldova.

Am declarat că televiziunea naţională nu este destinată pentru promovarea imoralităţii or difuzarea unor astfel de materiale este o încălcare flagrantă a legislaţiei, atentînd în mod direct la morala publică. Comunitatea LGBT a spălat creierii societăţii spunînd că homosexualitatea este un drept, care trebuie protejat şi respectat. De fapt homosexualii urmăresc căpătarea statului legal pentru stilul său pervers de viaţă, din punct de vedere creştinesc, şi absolut neproductiv, din punct de vedere social.

Preşedintele Consiliului de Observatori al Teleradio-Moldova, Eugeniu Rîbcă, a ieşit în faţa protestatarilor şi ne-a invitat la masa de discuţii. Dînsul a declarat că în urma recepţionării petiţiei expediate de mine la 14 decembrie, membrii Consiliului de Observatori au ajuns la consens să se convoace pe data de 22 decembrie într-o şedinţă de lucru în vederea examinării conţinutului filmului şi luării deciziei dacă acesta va putea sau sau nu fi difuzat la televiziunea publică. De-asemenea Dl. Rîbcă a promis că filmul nu va fi derulat pînă la şedinţa Consiliului.

Totodată, astăzi a fost dat startul proiectului „Drepturile omului pe Ecrane”, din care face parte şi filmul documentar sus-menţionat. Regizorul fimului, Marin Turea, a declarat că iniţiativa de creare a acestui film aparţine în mare parte comandatarului, şi anume Agenţiei Media din Germania.