FOTO: Vești din Nepal de la misionarul Ajay Chaudary

”Mulțumesc foarte multe pentru rugăciunile voastre pentru mine și pentru Nepal. În zona Nathali Ramechhap au fost distruse multe sate și biserica de acolo, care a fost plantată de biserica noastră. Slăvit fie Domnul pentru călătoria bună care am avut-o acolo. Le-am dăruit corturi, mîncare și lucrurile necesare pentru trai.

Aceasta este echipa noastră, din care fac parte eu, fratele meu, pastorul Dashi, studenții noștri de la Institutul Precept, pastorul Ganga, pastorul David și pastorul Indra și câțiva credincioși.

Acesta este drumul spre sat la o înălțime de 1000 metri de pământ. A fost foarte obositor, dar am reușit să parcurgem cei 6 km pentru a răzbate acolo.

În drum spre acel sat am văzut această școală, care a fost distrusă de cutremur. Oficial, 5000 de școli au fost ruinate.

Aceasta este biserica-fiică a noastră. A fost distrusă, dar slavă Domnul că nimeni nu a avut de suferit.

 

Partea din spate a bisericii:

Aceasta este casa unuia din frații noștri din biserică, total distrusă.

Aici mai este o casă a unui creștin, unde obișnuiam să fim găzduiți pe când făceam misiune în această zonă.

Ea este sora noastră, responsabilă pentru lucrarea din această zonă. Pastorul Dashi îi dăruiește un cort pentru biserică, ca să se poată aduna sâmbăta.

Dimineața următoare am avut o părtășie frumoasă și un timp de rugăciune, unde au venit mulți oameni să asculte Cuvântul lui Dumnezeu.

În timpul unei călătorii misionare am fost prigoniți de un vecin, care a smuls atunci Biblia din mâinile fratelui meu. Totuși, de data aceasta, văzând dragostea și ajutorul cu care am venit, el ne-a invitat în casa lui la un ceai. Slavă Domnului! Oamenii erau foarte deschiși de data aceasta să asculte Evanghelia.


Ea este Savita, o studentă de la Institutul Inductiv. Am încercat să o încurajăm și să o ajutăm cu câteva lucruri necesare.

El este Lalit Dai, un student din grupul mei de studiu biblic. Aceasta este casa lui, care a fost total distrusă. În acest timp familia sa era în Kathmandu.

Aceasta este casa mamei Savitei.

Ea este o rudă de a unui creștin din biserică, care și-ai pierdut soțul anul trecut și casa anul acesta, dar ea continuă să poarte zâmbetul pe față.

Când veneam, am întâlnit această familie, care și-a construit recent această casă, dar a fost distrusă de cutremur. I-am salutat și le-am spus despre Isus și ei ne-au dat apă rece de băut. Slavă Domnului pentru inima lor bună. Echipa s-a întors în Kathmanu, dar fratele meu, pastorul Dashi, a rămas să vestească Evanghelia. Peste 80 de persoane au auzit, astfel, Evanghelia acolo.

Aceștia sunt creștinii pastorului Ganga și studenții noștri de la engleză. Multe familii de aici și-au pierdut casele și dorm în corturi, așa că din banii pe care biserica i-a trimis am cumpărat câteva plase contra țânțarilor.

Acesta este Saroj, creștinul care recent s-a întors la Domnul și pe care îl am ca ucenic. El lucrează în Dubai și s-a întors să-și vadă fiii, așa că l-am luat să slujească altora.

Aceasta este biserica unuia din studenții noștri de la Institut, pastorul Ram Devkota, care a fost distrusă de cutremur. Așa că am mers să vedem cum putem să ajutăm creștinii de acolo.

Vă rugăm să continuați să înălțați rugăciuni pentru Nepal, în special pentru biserica din Nanthali Ramechhap. După ce am oferit ajutor, Dumnezeu a schimbat inimile și mințile oamenilor față de Cuvânt. Avem nevoie de cineva care să facă misiune acolo și să conducă oamenii. Rugați-vă pentru această nevoie. Transmiteți marile noastre mulțumiri pentru toți cei care au participat la donațiile de ajutor pentru poporul nepalez!”