(FOTO) Timp de tabără activ pentru toate vârstele: Engleză, Taekwon-Do și Computere

Miercuri, 19 iulie, s-a început tabăra de limbă engleză EFNL 2017. Mai mult de 300 de persoane și-au asigurat un timp de odihnă activă în care vor studia intensiv limba engleză, sub ghidarea învățătorilor din SUA și Moldova. Grupuri de toate vârstele, de la 9 ani în sus, vor studia timp de 10 zile limba engleză, 19 – 29 iulie.

Tabăra EFNL 2017 - 330 de oameni în tabără

Orarul taberei începe la ora 6 dimineața, dar nu pentru toți. Cei mai matinali sunt sportivii. La această oră se întâlnesc pentru antrenamente de Taekwon-Do. Cel mai mare grup este al începătorilor. Organizatorii le-au oferit posibilitatea opțional să practice această artă marțială și au invitat pentru aceasta instructorii celui mai mare club de Taekwon-Do din țară, Stolas Leukas.

Antrenamente de Taekwon-Do în tabăra EFNL

După un dejun gustos, urmează un program comun în limba engleză cu cântări și mărturii ale profesorilor. Apoi, fiecare merge să studieze în grupul lui, potrivit nivelului și vârstei. Lecțiile continuă și după prânz, cu mici diferențe în orarul copiilor.

Engleza intensiv timp de 10 zile la tabăra EFNL

O altă opțiune oferită pentru timpul liber sunt orele de pregătire IT. Anul acesta profesorii ScripTehInfo oferă doritorilor un curs complet de creare și editare a conținutului foto/video pentru rețelele de socializare prin programul Adobe Spark.

Curs de fotografiere și video la tabăra EFNL

Relaxarea sportivă sau la bazin este organizată după ore. Seara este organizat un program la care iau parte și participanții taberei prin scenete, cântece sau în alt fel, dar toate în limba engleză.

Program de seară cu scente, cântece, predică la tabăra EFNL

Directorul Asociației, Vasile Filat, în fiecare seară pregătește un mesaj din Biblie cu provocări spre decizii importante și schimbare în ce privește viața duhovnicească personală.

Mesaj biblic de la Vasile Filat la tabăra EFNL

Pe teritoriul taberei poți întâlni mai multe grupuri care comunică în engleză. Acesta este punctul forte al acestei tabere, contextul de comunicare în engleză pe care-l creează datorită vorbitorilor nativi invitați tocmai din SUA. Unele echipe de americani vin ani la rând să-i ajute pe moldoveni să învețe un accent frumos, o pronunțare corectă, dar și să depășească frica și să înceapă să comunice în engleză. De fapt, nu sunt doar moldovenii care vin să învețe la această tabără. În acest an au venit participanți și din România, Bulgaria, Italia, Spania, Turcia, Rusia.

Comunicare în limba engleză cu vorbitori nativi la tabăra EFNL

Tabăra este organizată de Asociația ”Engleza Pentru o Viață Nouă”. În timpul anului aceasta oferă cursuri de limba engleză în grupuri pentru toate nivelele în Chișinău și în alte localități rurale ale Moldovei. Asociația dispune de manuale pentru începători și pentru avansați, ambele bazate pe texte din Biblie. Încă anul trecut profesorii EFNL au început lucrul asupra manualului pentru copii ”English For a New Life for KIDS”, care este deja folosit în tabăra EFNL în acest an.

Manualele EFNL pentru copii la tabăra English For a New Life 2017

În acest an tabăra se desfășoară la centrul de odihnă PRIETENIA din satul Coșnița, raionul Dubăsari.

Tabăra EFNL 2017 la baza PRIETNIA din Coșnița, Dubăsari