(FOTO) Sportivii clubului de taekwon-do „Stolas Leukas” în vizită la bisericile evanghelice din România

În perioada 6-11 mai, împreună cu o echipă din șase instructori de la clubul de taekwon-do “Stolas Leukas” din Republica Moldova, am efectuat o vizită în mai multe biserici evanghelice din orașele Oradea și Satul Mare din România.

Prima noastră destinație a fost biserica “Speranța”. Acolo am prezentat o serie de demonstrații de taekwon-do și am făcut mărturii cu privire la lucrarea de ucenicie pe care o desfășurăm în cadrul clubului nostru. 

La sfârșitul programului un tânăr, care practică luptele greco-romane, ne-a spus că a rămas impresionat de ideea facerii de ucenici prin sport și că a fost motivat să înceapă a face studiu biblic cu elevii lui. El a mai spus că s-a identificat pe sine în mărturiile sportivilor noștri și că vrea să se investească în viața copiilor ca să-i învețe Sfintele Scripturi. Ne-am bucurat să facem aici cunoștință și cu familia intrerpreților Cristi și Emma Repede.

Apoi am mers cu echipa la o întâlnire cu deținuții și familiile lor, unde au participat circa 40 de persoane. După ce am făcut câteva demonstrații de taekwon-do, Igor Filimon, deținătorul centurii negre II Dan, le-a împărtășit celor prezenți mărturia despre întoarcerea lui la Dumnezeu și despre rolul Cuvântului lui Dumnezeu în viața sa. 

În fiecare dimineață, împreună cu toată echipa ne zideam din Cuvântul lui Dumnezeu.

În altă zi am avut posibilitatea să ne întâlnim cu circa 80 de tineri creștini de la biserica “Providența” din Oradea, dar și din proiectul “Porțile raiului și flăcările iadului”. Acolo spotrivii noștri au povestit cum Dumnezeu le-a schimbat viața și cum fiecare dintre ei se implică în vestirea Evangheliei tinerei generații. Împreună cu ei am parcurs o lecție despre importanța misiunii creștine și i-am invitat la tabăra anuală de Taekwon-Do și la Școala Internațională de Misiune prin Sport din Republica Moldova. 

În una din zile am fost invitați la o conferință cu genericul “Bărbații și fiii lor”, unde au participat circa 70 de persoane. Acolo le-am mărturisit participanților că venind la Taekwon-Do și studiind în profunzime Biblia după metoda inductivă, Dumnezeu ne-a schimbat inimile și ne-a dat un scop în viață de a face ucenici. Igor Filimon i-a motivat pe bărbați să se asemene tot mai mult cu Domnul Isus Hristos. De asemenea, am punctat rolul inestimabil al instructorilor noștri Vasile Filat, Radu Filat, Ghenadie Bitco, cărora le datorăm rezultatele frumoase pe care le-am obținut atât pe plan sportiv, cât și spiritual. Toți pastorii, liderii și slujitorii de biserici prezenți acolo au rămas impresionați și s-au motivat să vină sau să trimită pe tinerii din bisericile lor la tabăra noastră de Taekwon-Do și la Școala de Misiune din acest an. 

Am avut o mare bucurie și satisfacție să vizităm biserica “Adevărul și Lumina” din orașul Satul Mare, unde se tipăresc manualele de studiu biblic inductiv, care au contribuit esențial la creșterea noastră duhovnicească. Creștinii din această biserică, circa 100 la număr, au fost încântați să asculte mărturiile noastre, cum Dumnezeu ne-a schimbat viața și cum folosim astăzi sportul pentru a aduce oamenii la Hristos. La sfârșitul programului un frate s-a apropiat de noi și a mărturisit că a primit îndemn din partea lui Dumnezeu să se implice în lucrarea sportivă.

Călătoria noastră s-a încheiat la biserica „Shalom” din Oradea. Creștinii de acolo ne-au primit foarte călduros. Mulți dintre ei  s-au apropiat după program de noi și ne-au cerut datele de contact ca să putem continua comunicarea cu ei. Și aici mulți au fost motivați să vină la Școala de Misiune și la tabăra de Taekwon-Do.

Următorii instructori ai clubului „Stolas Leukas” au participat în această călătorie:

  1. Igor Filimon, centură neagră II Dan
  2. Ion Ilescu, centură neagră I Dan
  3. Marika Ilescu, centură neagră III Dan
  4. Dumitru Ilescu, centură neagră I Dan
  5. Sandu Aprodu, centură neagră II Dan
  6. Ion Sîrghi, centură roșie

Doresc să exprim, din numele întregii echipe, recunoștință președintelui clubului “Stolas Leukas”, Vasile Filat, pentru această oportunitate de a vizita bisericile din Oradea. Pentru fiecare din noi această călătorie a fost o experiență nouă și necesară. Mulțumim profesorilor Institutului Biblic Inductiv din Republica Moldova, care au contribuit la creșterea noastră spirituală și astfel am putut să fim o încurajare pentru frații și surorile noastre de peste Prut. Mulțumim Asociației Misionare “Realitatea” din România, în persoana fratelui Mircea Ardelean, care a organizat tot acest program pentru noi.

Clubul Stolas Leukas este cel mai mare club de taekwon-do din Republica Moldova și numără peste 700 de sportivi. Doritorii de se înscrie în una din secțiile sportive ale clubului se pot adresa după detalii la numărul de telefon 068534798. 

De asemenea, în perioada 15-25 iulie, clubul „Stolas Leukas” organizează tabăra internațională de Taekwon-Do 2015. În cantonament vor participa sportivi din diferite țări. Antrenamentele se vor desfășura la cea mai înaltă calitate. Veți putea învăța de la cei mai buni instructori care sunt campioni naționali și internaționali. Se pot înscrie toți doritorii care vor să practice Taekwon-Do. La tabără participanții vor putea beneficia și de un curs de studiere a limbii engleze, predat de profesori din SUA. Pentru detalii și înscriere contactați-ne la tel. +37369125161, +37369966779 sau la email info@precept.md 

În perioada 23 iunie-23 august în Republica Moldova se va desfășura Școala Internațională de Misiune prin Sport, la care sunt invitați toți creștinii care doresc să facă misiune prin taekwon-do, fotbal sau fitness. Timp de două luni studenții au parte de un program intensiv care include zilnic două antrenamente, studierea Scripturilor și teoria sportului. Astfel, la sfârșitul primului an studenții facultății de Taekwon-Do vor însuși primele 5 nivele din Taekwon-Do și vor studia mai multe cursuri biblice inductive. La încheiere, discipolii vor susține examenul la centură verde după primul an și la centură neagră I dan, după anul III – ultimul an de studii. Școala va avea loc la centrul de agrement Moldtelecom.