(FOTO) Misiune pentru răspîndirea Evangheliei în Chițcanii Noi

0
1524

În acest weekend, împreună cu Școala de misiune prin Mass-media (IMS) și Sport, am avut prima noastră călătorie misionară în s. Chițcanii Noi, r-nul Telenești. Punctul de pornire al grupelor misionare a fost s. Vatici, r-nul Orhei, de unde 14 grupe au fost trimise în bisericile din Republica Moldova pentru a prezenta Școala de misiune, care are ca scop pregătirea viitorilor misionari.

Studenții au mers fără bani o distanță mare vorbindu-le în drum oamenilor despre Dumnezeu și despre școala noastră.

Grupa noastră a fost formată din 5 persoane: Suhrob Juraev, Matei Șirocov, Oleg Țurcan (toți studenți la facultatea de Taekwon-Do, anul III), Irina Batin (profesoră la IMS) și Mirzoev Daniela (studentă la facultatea IMS, anul II). Prin credință în Dumnezeu ne-am pornit spre s. Chițcanii Noi. Primii 7 km de la s. Vatici i-am mers pe jos, iar apoi Dumnezeu ne-a binecuvîntat cu un microbuz, al cărui șofer a fost foarte receptiv la rugămintea noastră de a ne duce pînă la Orhei fără bani. În acest transport am reușit să le spunem tuturor pasagerilor cine suntem și care este scopul nostru. De asemenea, le-am oferit ziarul ”Liber”.

Ajungînd în Orhei, am mers aproximativ 2 km pe jos pe traseul național Chișinău- Soroca, apoi am oprit mașini, dar nimeni nu se oferea să ne ducă. Dumnezeu a pregătit ceva mai bun pentru noi, astfel încît peste ceva timp El ne-a trimis un camion, care ne-a dus pînă la capătul satului Zahareuca. Împreună cu acel șofer am cîntat, am spus poezii și, de asemeanea, i-am vorbit despre Domnul Isus și despre lucrarea pe care trebuie să o facem. Domnul Iurie a rămas încurajat de toate spusele noastre și ne-a mărturisit că are o Biblie acasă și uneori o mai citește.

După o experiență unică cu camionul am fost duși mai departe de un băiat, pe nume Oleg, pînă în satul Ratuș, de unde ne mai rămase încă 3 km pînă la locul destinației. Acolo, pentru că era o alimentară, am hotărît să facem un mic popas, pentru a lua prînzul. După o mică pauză, ne-am continuat drumul și am mers aproximativ 3 km. De la intrarea în sat ne-a luat un alt microbuz, care ne-a dus pînă la biserică.

 

Biserica ”Harul” din s. Chițcanii Noi ne-a primit foarte bine, oferindu-ne gazdă și o cină foarte gustoasă. Seara a avut loc întîlnirea de tineret, unde studenții au spus mărturia lor. Tinerii au rămas încîntați și motivați să vină și ei la o astfel de școală pentru a face misiune în satul lor.

Apoi, am mers prin sat pentru a chema oamenii la serviciul divin, oferindu-le în dar și ziarul ”Liber”.

Pe drum am cunoscut niște copii minunați, pe care i-am învățat cîntece și ne-am jucat împreună.

Dimineața, la biserică, studenții au spus mărturia personală, care a impresionat pe fiecare membru al acestei biserici. De asemenea, am luat parte la Cina Domnului și ne-am cercetat cu privire la viața noastră cu Hristos. 

Drumul înapoi a fost mult mai simplu, deoarece biserica a achitat drumul nostru pînă la ieșirea din Ratuș, iar acolo Dumnezeu ne-a binecuvîntat cu un microbuz care venea de la Edineț, îndreptîndu-se spre Chișinău. Cu această ocazie le-am vorbit oamenilor despre noi, ei fiind foarte interesați de ceea ce facem.

Mulțumim foarte mult lui Dumnezeu, pentru că a lucrat prin noi și ne-a ocrotit în tot acest timp. Așteptăm cu nerăbdare următoarele călătorii misionare.

Articolul precedentCe spune Biblia despre sporturile extreme?
Articolul următorDe unde vine apatia din bisericile baptiste?
Daniela Turcan
Sunt absolventa Școlii Internaționale de Misiune, facultatea media. Vreau ca prin ceea ce fac să-L slujesc pe Dumnezeu și să împlinesc marea trimitere, de a face ucenici din toate neamurile. De asemenea, sunt elevă în clasa 12-a a liceului ”Spiru Haret”. Acesta este versetul care îmi slujește ca încurajare: ”Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit.” - Psalmii 55:22