(FOTO) Misiune pentru răspîndirea Evangheliei în Chițcanii Noi

În acest weekend, împreună cu Școala de misiune prin Mass-media (IMS) și Sport, am avut prima noastră călătorie misionară în s. Chițcanii Noi, r-nul Telenești. Punctul de pornire al grupelor misionare a fost s. Vatici, r-nul Orhei, de unde 14 grupe au fost trimise în bisericile din Republica Moldova pentru a prezenta Școala de misiune, care are ca scop pregătirea viitorilor misionari.

Studenții au mers fără bani o distanță mare vorbindu-le în drum oamenilor despre Dumnezeu și despre școala noastră.

Grupa noastră a fost formată din 5 persoane: Suhrob Juraev, Matei Șirocov, Oleg Țurcan (toți studenți la facultatea de Taekwon-Do, anul III), Irina Batin (profesoră la IMS) și Mirzoev Daniela (studentă la facultatea IMS, anul II). Prin credință în Dumnezeu ne-am pornit spre s. Chițcanii Noi. Primii 7 km de la s. Vatici i-am mers pe jos, iar apoi Dumnezeu ne-a binecuvîntat cu un microbuz, al cărui șofer a fost foarte receptiv la rugămintea noastră de a ne duce pînă la Orhei fără bani. În acest transport am reușit să le spunem tuturor pasagerilor cine suntem și care este scopul nostru. De asemenea, le-am oferit ziarul ”Liber”.

Ajungînd în Orhei, am mers aproximativ 2 km pe jos pe traseul național Chișinău- Soroca, apoi am oprit mașini, dar nimeni nu se oferea să ne ducă. Dumnezeu a pregătit ceva mai bun pentru noi, astfel încît peste ceva timp El ne-a trimis un camion, care ne-a dus pînă la capătul satului Zahareuca. Împreună cu acel șofer am cîntat, am spus poezii și, de asemeanea, i-am vorbit despre Domnul Isus și despre lucrarea pe care trebuie să o facem. Domnul Iurie a rămas încurajat de toate spusele noastre și ne-a mărturisit că are o Biblie acasă și uneori o mai citește.

După o experiență unică cu camionul am fost duși mai departe de un băiat, pe nume Oleg, pînă în satul Ratuș, de unde ne mai rămase încă 3 km pînă la locul destinației. Acolo, pentru că era o alimentară, am hotărît să facem un mic popas, pentru a lua prînzul. După o mică pauză, ne-am continuat drumul și am mers aproximativ 3 km. De la intrarea în sat ne-a luat un alt microbuz, care ne-a dus pînă la biserică.

 

Biserica ”Harul” din s. Chițcanii Noi ne-a primit foarte bine, oferindu-ne gazdă și o cină foarte gustoasă. Seara a avut loc întîlnirea de tineret, unde studenții au spus mărturia lor. Tinerii au rămas încîntați și motivați să vină și ei la o astfel de școală pentru a face misiune în satul lor.

Apoi, am mers prin sat pentru a chema oamenii la serviciul divin, oferindu-le în dar și ziarul ”Liber”.

Pe drum am cunoscut niște copii minunați, pe care i-am învățat cîntece și ne-am jucat împreună.

Dimineața, la biserică, studenții au spus mărturia personală, care a impresionat pe fiecare membru al acestei biserici. De asemenea, am luat parte la Cina Domnului și ne-am cercetat cu privire la viața noastră cu Hristos. 

Drumul înapoi a fost mult mai simplu, deoarece biserica a achitat drumul nostru pînă la ieșirea din Ratuș, iar acolo Dumnezeu ne-a binecuvîntat cu un microbuz care venea de la Edineț, îndreptîndu-se spre Chișinău. Cu această ocazie le-am vorbit oamenilor despre noi, ei fiind foarte interesați de ceea ce facem.

Mulțumim foarte mult lui Dumnezeu, pentru că a lucrat prin noi și ne-a ocrotit în tot acest timp. Așteptăm cu nerăbdare următoarele călătorii misionare.