Folosit şi aruncat!

 

În prezent, mulţi tineri se confruntă cu anumite situații în care pot fi folosiți într-un oarecare mod. Majoritatea oamenilor, în ziua de azi, nu pun accent pe omenie atunci când trebuie să-și atingă scopul, dar pun un accent mai mare pe bani, indiferent de modul în care procedează. Întrebarea este: „Oare cum se simt oamenii care au fost folosiţi şi apoi aruncaţi ca un lucru de care nu mai este nevoie?” Sunt folosiţi pentru interesul altora şi apoi sunt tratați urât. La fel s-a întâmplat şi cu Agar, roaba egipteancă a Sarei, nevasta lui Avraam.

Ai fost şi tu respins și alungat într-un fel sau altul? Cât ai fost bun ai fost binevenit, dar îndată ce n-ai mai fost pe plac, ai fost respins și alungat. Poate te întrebi: Unde este Dumnezeu? Oare știe El ce se întâmplă? Oare vede El?

De multe ori când suntem trataţi greşit sau suntem folosiţi de o persoană în care am avut încredere, avem tendința să „îngropăm” situația respectivă. Amintirile întâmplării respective, sentimentele şi respingerea pe care le-am experimentat sunt mai mari decât putem îndura şi, prin urmare, le punem pur şi simplu de o parte. Probabil avem impresia că într-o perioadă de timp acestea vor dispărea cu totul.

Însă memoria noastră este ca și un computer, ea înregistrează aceste situații. Apoi se întâmplă ceva şi toată informaţia este readusă pe ecranul memoriei noastre. Durerea, amărăciunea, învinuire ș.a. sunt mult prea grele şi le îngropăm iarăşi, poate la o adâncime şi mai mare!

Dar cum poţi să te vindeci? Biblia spune că vindecarea e posibilă. Unde începe această vindecare? Ea începe în momentul când omul înţelege că Dumnezeu există şi că El este El Roi, „Dumnezeu care vede”, ştie absolut totul și cunoaşte orice situaţie din viaţă.

Vreau să îţi spun „Da”, El vede! El este El Roi „Dumnezeu care vede”. Dumnezeu este omniprezent şi ochii Lui sunt deschişi. În Sfânta Scriptură scrie : „Ochii Lui privesc şi pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor.” El nu doarme, ci vede şi cunoaşte absolut tot ce se întâmplă.

El vede! Tu nu poţi, dar El poate! De aceea, aleargă în turnul tare al Numelui Său şi odihneşte-te în El!

 

„Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!”

(Psalmi 9:10)