De ce este important să fii un om responsabil?

Unul din criteriile de bază care determină omul ca şi personalitate este responsabilitatea. După felul de cît de responsabil este omul îţi dai seama ce fel de caracter are şi cît de integru este el. Iată de ce prin intermediul acestui articol vreau să vă prezint criteriile unui om responsabil şi succesul de care se va bucura el, apoi vreau să vedem motivul iresponsabilităţii, de ce au ajuns oamenii a nu fi responsabili, iar în final vreau ca fiecare din voi să vadă diferenţele şi să ia o decizie de a schimba lucrurile dacă este nevoie.

  1. Un om responsabil va fi respectat de ceilalţi pentru că oamenii vor vedea în el o persoană care-şi ţine cuvîntul şi al cui da este da, iar nu este nu, un om care face lucrurile la timp.
  2. Deasemenea un astfel de om va avea succes oriunde va merge şi nimănui nu-i va fi frică săi încredinţeze ceva ca să facă.
  3. Iar un al treilea lucru este că el singur va fi împlinit de ceea ce face şi va avea o dorinţă şi mai arzătoare de a fi responsabil.

Deci, acestea sînt lucrurile de care te vei bucura fiind o persoană responsabilă.Din păcate însă în zilele de azi vedem foarte puţini oameni care ştiu ce au de făcut şi fac lucrurile la timp. Vedem că şeful nu mai este responsabil faţă de subalterni în a le da salariul la timp, la şcoală elevii nu mai sînt responsabili de a-şi face temele de acasă, chiar jurnaliştii nu mai sînt responsabili în a scrie adevărul şi a-l comunica societăţii la timp. Haos total. Toate aceste lucruri se întîmplă dim motivul iresponsabilităţii noastre. Ar putea să apară întrebarea de ce nu sînt oamenii responsabili, ce-i încurcă a fi oameni de cuvînt? Indiferenţa ar fi unul din motive. Oamenii cred pur şi simplu că în ultima clipă var găsi ei o scuză. Un alt motiv ar fi că se gîndesc ei, se va găsi cineva să facă lucrul şi pentru ei. Însă unul din cele mai importante motive al iresponsabilităţii ar fi că oamenii nu mai sînt încurajaţi să-şi ţină cuvîntul şi să facă lucrurile la timp, nu-şi mai fac prioritate din asta.Oare ce s-ar întîmpla dacă toţi oamenii ar fi responsabili şi ar face toate lucrurile la timp acolo unde se află, dacă fiecare din noi ar face curat în jurul blocului în care trăieşte sau nu va mai arunca tot felul de gunoaie pe stradă. Am trăi într-o altă ţară, o ţară curată şi plină de oamenii responsabili. Ar părea vis lucruruile de mai sus, însă nu sînt. Totul este realitate şi să ştii că schimbarea începe de la tine. Fii tu responsabil. Fii tu o persoană al cărei da este da şi nu este nu. Fii tu un exemplu şi să ştii sigur că vom avea parte de o transformare.