Familie sănătoasă – Moldovă puternică

Bătrâni, tineri şi adolescenţi de la Alianţa pentru Salvarea Familiilor din Moldova au ieşit joi, 17 martie, în faţa Parlamentului pentru a cere deputaţilor să nu voteze legea anti-discriminare. Zecile de persoane adunate au declarat că acestă lege „va strica societatea şi va aduce desfrâu şi imoralitate”, transmite Info-Prim Neo.

Directorul executiv al Alianţei, Vitalie Marian, a declarat că, prin acest miting paşnic, societatea îşi exprimă dezacordul vizavi de proiectul de lege anti-discriminare care are include „o sintagmă foarte ambigue de „orientare sexuală” şi care oferă privilegi persoanelor de orientare sexuală netradiţională. Am venit să spunem că nu ne dorim ca homosexualii să aibă acces în instituţiile de învăţământ pentru a îndoctrina copiii că homosexualitatea este o practică normală. Vedem un pericol în această lege pentru că ea închide gura majorităţii. Deputaţii nu vor rămânea netaxaţi, dacă vor vota această lege”, a declarat Vitalie Marian.

Profira Grădinaru, de la Suruceni, Ialoveni, membră a Alianţei, a declarat că această lege va aduce stricăciunea în societate. „Eu am copii şi nepoţi care trebuie să aibă familii sănătoase. Acum dacă se iscă în familie la cineva această stricăciune, ce se va întâmpla? Eu mi-am dat votul pentru această guvernare ca să-mi protejeze copii de stricăciune”, a declarat ea.

Un alt participant la miting, în vârstă de 65 de ani, Teodora Breahnă, de la Costeşti, Ialoveni, a declarat că în lume sunt „foarte multe ispite şi noi trebuie să ferim copii şi nepoţii de aceste păcate. Noi suntem împotriva acestei legi pentru că nu trebuie să ne facă de râs. De la părinţi am moştenit cununie şi familie sănătoasă, dar nu nebunii. Dacă parlamentul va vota această lege, noi vom face acţiuni de nesupunere, pentru că este mai mult popor decât deputaţi”, a declarat bătrâna.

Liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin care a fost întâmpinat de protestatari înainte de a se începe şedinţa parlamentului, a declarat că este împotriva acestei legi. „Eu sunt pentru familie. Aceasta încalcă toate canoanele civilizaţiei creştinismului şi ale omenirii întregi. Nu este normal. Partidul nostru nu va susţine, partidul nici nu discută aşa teme, iar dacă Alianţa de guvernare va susţine legea, este problema lor”, a spus liderul PCRM.

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, formaţiune din cadrul AIE, a spus că, de asemenea, nu va vota această lege. „Noi suntem liberali, dar suntem sănătoşi şi vrem familii sănătoase. Sunt nişte dereglări, natura este natură, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să-i punem în prim plan. Nu vom vota această lege”, a declarat liderul PL.

Ştirea despre miting în mai multe mijloace mass-media:

StireaZilei

UNIMEDIAhttp://unimedia.md/?mod=news&id=31328

ProTV http://www.protv.md/#!/stiri/politic/protest-anti-homosexual-in-fata-parlamentului-deputatii-se-intrunesc.html

JurnalTVhttp://jurnaltv.md/#homosexuali-stati-acasa-241781

Publikahttp://www.publika.md/comunistii-nici-nu-discuta-despre-homosexuali_259291.html

ARENA

PrimeTVhttp://prime.md/ro/news/-salva-i-familia-contra-legii-antidiscriminare-1001335/