Familia Naturală, Căsătoria și Valorile Familiei

Familia naturală este în aceeași măsură un exemplu clar de design ca și cel al fiziologiei heterosexuale a corpului uman. După cum s-a afirmat mai înainte, familia naturală este compusă dintr-un bărbat și o femeie, și copiii lor, prin naștere sau adopție, sau urmașii acestora. În continuare voi da o explicație a familiei naturale și a importanței acesteia.

CE ESTE FAMILIA NATURALĂ?

Totul începe cu…

Esența relației
Un bărbat+o femeie

Această relație este “naturală” pentru că este bazată pe design-ul natural al ființelor umane.

Bărbații și femeile sunt diferiți fizic.

Această diferență este înnăscută și clar văzută în structura lor genetică și psihologică.

Diferența fizică este evident legată de reproducerea speciilor.

Cu privire la diferența sexuală externă, organele și sistemele interne ale femeii sunt concepute în mod special pentru sarcină, naștere și alăptare.

Chiar dacă nu este legată direct de reproducere, puterea fizică și dimensiunea bărbatului îi permit să asigure suportul necesar pentru viață și protecție a membrilor familiei sale, în timp ce femeia, trece prin sarcină și naștere, iar mai tîrziu alăptează și se îngrijește fizic de bebeluși și copii mici.

Bărbații și femeile sunt diferiți din punct de vedere psihologic

Diferențele psihologice dintre bărbați și femei sunt (și întotdeauna au fost) recunoscute, în general, de oamenii din toate culturile.

Aceste diferențe tind să fie complementare, ceea ce înseamnă că ele permit bărbatului și femeii să contribuie în măsură egală, dar diferită la împlinirea sarcinilor familiei ca cea a educației copiilor.

Părinte/Copil: Continuitatea Naturală a Relației

Un bărbat+o femeie+
copiii lor prin naștere sau adopție

Această grupare este “naturală” pentru că:

Copiii sunt rezultatul natural al unirii sociale/sexuale a bărbatului și femeii (căsătoria).

Abilitatea de producere și îngrijire pentru copii este parte din design-ul fizic/psihologic al bărbatului și femeii.

Bebelușii oamenilor se nasc foarte neajutorați în comparație cu alte specii: e nevoie de cel puțin trei ani pentru un copil să devină destul de matur pentru a fi independent de părinții săi. Astfel, părinții umani au timp îndeajuns pentru a-și educa și influența copiii lor.

Multe din aptitudinile sociale și de supraviețuire trebuie învățate de un copil dependent, dacă el/ea vrea să funcționeze ca și membru al societății umane. Copilul este învățat de părinți, dar mult mai important este faptul că el învață urmărind doi părinți foarte diferiți, interacționînd în moduri complexe.

Ce se întîmplă cînd familia naturală își pierde locul într-o societate

În această parte a cărții, noi ne reîntoarcem la lista comportamentelor și a trăsăturilor de caracter promovate în familia naturală, dar de data aceasta vorbim despre consecințele sociale, drept urmare a lipsei de promovare a acestora.

Împărțirea sarcinilor
Sprijin reciproc
Altruismul
Împărțirea bunurilor
Responsabilitate
Dedicare
Stăpînire de sine
Creșterea

De-a lungul istoriei, câteva societăți umane au pierdut însemnătatea familiei naturale. Aceste societăți au suferit consecințe grave sub forma problemelor sociale așa ca și crima, comportamente dependente, calamități economice și o dezorganizare crescândă. În unele societăți moderne în care familia naturală a fost devalorizată, noi asistăm acum la descreșterea rapidă a populației, însoțită de toate problemele menționate mai sus, plus la toate având o guvernare ineficientă, haos politic și lupte.

În Statele Unite, unde 75% de copii încă mai trăiesc cu ambii părinți, familia naturală continuă să se bucure de favoare. Totuși, sunt multe atacuri asupra ideii familiei naturale, și statisticile care arată că este în pericol, nu s-au schimbat timp de mulți ani: rata înaltă a divorțului, a nașterilor în afara căsătoriei, copii educați de un singur părinte și cupluri care trăiesc în concubinaj împreună cu copiii lor- toate acestea au rămas destul de ridicate, sau au crescut în ultimele 3-4 decenii.

Deci, dacă familia naturală își pierde valoarea sa pentru americani (așa cum au presupus mulți că ar trebui să se întîmple), la ce schimbări în societatea noastră să ne așteptăm în viitor?

Tradus: Rodica Filat