Există șanse să păstrezi căsătoria dacă soțul a devenit baptist?

ÎNTREBARE:

Dacă într-un cuplu doar el este în religia baptistă, iar ea nu, e posibil sa fie împreună chiar și după căsătorie? Și ea dorește să fie în credința asta, iar familia ei este împotrivă, ce ar trebui să facă? Mulțumesc de răspuns.

RĂSPUNSUL:
Nu-mi este clar din felul cum ați adresat întrebarea dacă sunteți căsătoriți sau încă nu. Dacă deja sunteți căsătoriți și soțul a devenit adevărat ucenic al Domnului Isus Hristos, atașându-se de o biserică evanghelică, cum ar fi cea baptistă și, dacă doriți să păstrați mai departe familia, este bine să rămâneți în căsătorie, căci este scris:

Celorlalţi le zic eu, nu Domnul: Dacă un frate are o nevastă necredincioasă și ea voiește să trăiască înainte cu el, să nu se despartă de ea. Și dacă o femeie are un bărbat necredincios și el voiește să trăiască înainte cu ea, să nu se despartă de bărbatul ei. Căci bărbatul necredincios este sfinţit prin nevasta credincioasă și nevasta necredincioasă este sfinţită prin fratele; altminteri, copiii voștri ar fi necuraţi, pe când acum sunt sfinţi. Dacă cel necredincios vrea să se despartă, să se despartă; în împrejurarea aceasta, fratele sau sora nu este legat: Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace. Căci ce știi tu, nevastă, dacă îţi vei mântui bărbatul? Sau ce știi tu, bărbate, dacă îţi vei mântui nevasta? (1 Cor.7:12-16)

Dacă nu sunteți încă căsătoriți și unul din voi nu dorește să urmeze credința Domnului Isus Hristos, celălalt nu va putea intra în această căsătorie, căci creștinul se poate căsători doar în Domnul, adică doar cu o persoană care face parte din Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos și care este născută din nou.