Cum faceau creștinii baptiști evanghelizare la Chișinău în anul 1920?

În luna octombrie a anului 1920 la Chișinău a început să iasă de sub tipar revista baptistă  „Prietenul” în format de 8 pagini.  

Publicația aceasta periodică era una pentru evanghelizare prin articolele semnate de Lev Averbuch și arhimandritul I.Scriban. Anunțurile de pe ultima pagină ne oferă informații suplimentare despre felul cum se făcea atunci evanghelizare. 

În incinta casei de rugăciune de pe strada Meșceanelor Nr.20 aveau loc patru servicii divine pe săptămână pentru membrii bisericii: duminică la orele 10:00 și 17:00, iar marți și joi la orele 18:00. Sâmbăta seara era rezervată pentru un serviciul de evanghelizare pentru evreii care pe acea vreme locuiau într-un număr destul de mare în Chișinău. 

Predicatorul Lev Averbuch era reprezentantul Societății Biblice Britanice pentru distribuirea Bibliei în diferite limbi și tot el ținea discuții particulare cu oamenii în zilele de luni,  miercuri și sâmbătă de la orele 15:00 la 17:00. 

Stau și mă gândesc-ce mare diferență va fi dacă toți păstorii și predicatorii de azi din țara noastră am începe să predicăm și să consiliem în ritmul pe care l-au avut predecesorii noștri și toți creștinii să prețuim toate serviciile divine de peste săptămână, venind să ne închinăm și să ne rugăm împreună pentru mântuirea celor păcătoși și pentru sfințirea noastră a tuturor. Așa să ne ajute Dumnezeu.