Există oare o etică a publicității?

Mergând prin Chișinău, am fost întristat să văd că de-a lungul bulevardului Dacia stau multe panouri publicitare ca cel din imagine din care nu se înțelege ce se reclamează, pentru că este o mare discrepanță între text și imagine. Dacă ar lipsi imaginea femeii dezbrăcate, fiecare ar înțelege că firma DiTrade Engineering (http://www.climate.md) vinde sisteme de condiționare și încălzire, însă cu această imagine în care lipsește orice fel de sistem de încălzire și condiționare, poți crede că este publicitatea unei case de toleranță.

IMG_3060

Nu știu ce a fost în mintea persoanelor care au venit cu ideea unei astfel de reclame, dar dacă au vrut să ne atragă atenția, să fie sigur că nu voi cumpăra niciodată producția lor, pentru că prin astfel de reclame ei seduc bărbații și reduc valoarea femeii la obiect ieftin sexual pentru împodobirea oricărui fel de reclamă. În consecință, acestea duc la relații sexuale în afara căsătoriei și la distrugerea familiilor.

Mă rog să le lumineze Dumneze ochii minții tuturor celor care au conceput și plasat acest panou publicitar ca să realizeze pericolul desfrâului și disprețului pe care le promovează astfel și în cel mai apropiat timp să scoată aceste panouri și să le înlocuiască  venind și cu scuze publice față de cumpărătorii lor și față de toți cetățenii. Așa ar fi corect creștinește.

Ce cred cititorii vizavi de aceste panouri publicitare?