Este steaua lui David un simbol păgân?

Întrebare:

Ce părere aveți despre așa-zisa Steaua lui David de pe steagul statului Israel? În Biblie nu este menționată această stea sau să fie steaua lui Solomon? Totuși această stea apare pe clădirile masonice din întreaga lume, pe dolarul american, e asociată cu închinarea la Moloh, ba mai mult rezultă numărul fiarei dacă vă uitați aici.

Cum a ajuns hexagrama (steaua lui David) simbol al statului Israel

Este adevărat că steaua lui David nu este menționată nici în Biblie și nici în Talmud. Istoria stelei lui David sau mai bine zis a scutului lui David (denumirea în limba ebraică și idiș) își are începutul în anul 1648 în Praga. În ultimul an al războiului de 30 de ani Praga a fost asediată de armata suedeză. Orașul a fost apărat de miliția cetățenilor din Praga, printre care era și o unitate de evrei. Ca semn de recunoștință pentru apărarea orașului împăratul german Ferdinand III a decis să ofere steaguri onorifice și decorațiuni tuturor unităților de miliție populară, potrivit cu propria lor autodefinire a originii. Printre acestea s-a numărat și unitatea evreiască. La acel moment evreii nu aveau un simbol care să-i reprezinte. Chiar și familia Openhaimer (evreii de curte) a împăratului nu aveau o idee în acest sens. Ei au apelat la ajutorul cercetătorilor iezuiți din Viena. Ei căutau un simbol legat de armată, de război. În cele din urmă ei au ajuns la concluzia că regele David trebuia să fi avut pe scutul său imprimate prima și ultima literă din numele său (D și D). Pe vremea lui David literele alfabetului evreiesc erau identice cu literele punice. În acest alfabet litera „D” era un triunghi, similar cu litera Delta (D) din alfabetul grecesc modern. Prin urmare, aceste două triunghiuri au fost suprapuse și așa a apărut simbolul Y „scutul lui David”, care des este numit „steaua lui David”. Informația am luat-o din articolul „De unde vine steaua lui David?”

Hexagrama folosită în magie și ca simbol păgân

Hexagrama într-adevăr este folosită și în magie și ca și simbol păgân. Diavolul nu creează nimic, el doar corupe ceea ce există. De altfel și crucea este un simbol păgân folosit în mai multe religii păgâne de până la Hristos. Este lucru bine știut că ghicitorii și vrăjitorii folosesc în practicile lor Biblia, crucea și numele lui Dumnezeu. Iată o reclamă a unei clarvăzătoare pe internet: