Este păcat să faci histerectomie?

Întrebare:

Este păcat pentru o femeie creștină să-și facă histerectomie, chiar dacă aceasta se face din motive de sănătate, odată ce în consecință ea nu va mai putea să aibă copii? 

Histerectomia este o operatie de îndepartare a uterului. Unele sau chiar toate organele reproducatoare, inclusiv ovarele ar putea fi extirpate.  În SUA, histerectomia este cea mai întâlnita operație la femei dupa operatia de cezariana. Conform opiniei medicilor, unele dintre aceste operatii sunt necesare pentru a stopa dezvoltarea cancerului în uter, ovare sau cervix (dacă este avansat). Totusi, majoritatea histerectomiilor sunt executate pentru a trata stări necanceroase, cum ar fi fibromul uterin, sângerarile menstruale excesive si alte probleme medicale ale organului reproducător. Si totusi, medicii consideră, că multe dintre aceste probleme pot fi rezolvate utilizând metode mai putin invazive.

histerectomiaDacă histerectomia este aplicată pentru a salva viața unei femei bolnave de cancer, su alte boli care amenință viața ei, nu cred că este cazul să aducem acuzare de păcat nici la adresa femeii și nici a medicilor. Dacă însă operația se face pe motive de contracepție (ceea ce iar îmi vine greu să cred că o femeie ar apela la o așa metodă extremă de contracepție) atunci persoana respectivă trebuie să cunoască ce spune Dumnezeu în Biblie despre contracepție.