Este păcat să priveşti poze cu soţia goală?

Întrebare:

Soţia mea este plecată de trei ani din ţară. Este păcat dacă privesc poze cu ea goală şi mă aprind? Nu am înşelat-o şi nici nu vreau să o înşel. Îmi este dragă ca ochii din cap.

Da, este păcat şi iată de ce.

Privind la poze cu soţia goală nu faceţi altceva decât să aprindeţi dorinţa sexuală care vă va pune sub o presiune rea şi ori veţi începe să mergeţi la alte femei, ori veţi recurge la practica păcătoasă a masturbării, ori veţi fi totdeauna tulburat de dorinţa sexuală care nu poate fi împlinită. Oare doriţi să se întâmple vreo unul din aceste lucruri? Dacă nu, atunci nu mai priviţi la poza goală a soţiei.

De altfel, nu ştiu dacă şi-a dat acordul soţia să o fotografiaţi goală sau dacă ştie despre aceasta. În mod normal, lucrul acesta le face pe femei să se simte înjosite şi ofensate. Şi nu-i stă bine unui bărbat să recurgă la astfel de lucruri. Dar ce vor crede copiii dacă cumva dau peste această poză, că ştiţi cum sunt copiii, ei se bagă peste tot şi pot da şi de această poză într-o zi. Cum o vor privi ei pe mama lor din moment ce au văzut o poză cu ea goală? Nu o vor considera că este ca una din femeile desfrânate care pozează goale în revistele pornografice? Şi nu vor crede mai bine nici despre tatăl lor din moment ce poartă cu el astfel de poze.

În Sfânta Scriptură este scris:

Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu. (1 Tesaloniceni 4:3-5)

Privitul la poza cu soţia goală nu este altceva decât aprinderea poftei care va duce la curvie sau la alte lucruri rele şi este împotriva voii lui Dumnezeu.

Nu ştiu motivele pentru care soţia vă este plecată de trei ani din ţară, dar în loc să priviţi la poza ei, mai bine telefonaţi-i mai des şi spuneţi-i cat de mult o iubiţi şi cat de mult doriţi să fiţi împreună şi apoi depuneţi tot efortul să o aduceţi acasă sau să mergeţi la ea şi să nu vă mai despărţiţi. De altfel, de ce v-aţi mai căsătorit? Ca să staţi cu anii departe unul de altul şi să vă uscaţi de dor unul după celălalt?

Şi încă ceva foarte important. Distrugeţi poza pe care o aveţi ca să nu vă mai aprindeţi pofta, să nu daţi prilej rău copiilor sau, nu dea Domnul, să nimerească această poză pe mâna unui răufăcător. Am citit zilele trecute că în ultima vreme tinerii obişnuiesc să-şi dea poze nuduri unii altora, adică fetele dau la băieţi şi băieţii la fete şi după ce îşi strică relaţiile între ei (cum şi este de aşteptat de la oameni atât de uşuratici) expun poza celuilalt pe Internet. Astfel, mai multe fete şi băieţi au ajuns să se sinucidă. Vedeţi până unde pot duce aceste poze nuduri?