Este păcat ce fac magicienii şi iluzioniştii la circ?

Întrebare:

Putem numi păcat ceea ce fac în zilele noastre magicienii şi iluzioniştii? Pot fi ei trecuţi în categoria vrăjitorilor?

Nu cred că este cazul să calificăm aceste trucuri ca şi păcat, cu toate că unii din ei presupun că ar putea apela şi la forţe diabolice. În cea mai mare parte, ştiu că trucurile pe care le fac aceşti oameni se încadrează deplin în legile fizicii şi nu se întemeiază decât pe inventarea unor mecanisme interesante şi folosirea tehnicilor mâinilor.
Am un prieten în Georgia care mi-a fost şi ucenic la Institutul de Studii Biblice Inductive. Înainte ca să se întoarcă la Hristos el a obişnuit să joace la cărţi pentru bani şi aşa de bine s-a învăţat să mânuiască cărţile de jucat încât putea să facă multe trucuri pe care le fac şi iluzioniştii la circ şi apoi, chiar unele, ne-a arătat şi nouă cum se fac şi nu era în ele nimic vrăjitoresc, ci erau doar tehnici ale mâinilor care au fost antrenate mult de către el.

Jucatul în cărţi şi orice alte jocuri de noroc însă sunt păcat şi patimă rea şi sfinţii lui Dumnezeu totdeauna se vor ţine departe de astfel de practici cât şi de orice vrăjitorii care sunt categoric condamnate de Dumnezeu.

Dar ce crede cititorul la acest subiect?