Este păcat să faci operaţie plastică?

Este păcat să faci operaţie plastică?Întrebare:

Este păcat să-ţi faci operaţie estetică la nas sau la sâni doar pentru ai aduce la forma dinaintea sarcinii, asta fiind făcută pentru placul partenerului?

Nu spune Biblia că ar fi păcat să faci aceasta, dar scrie că…

Dumnezeu te-a creat o făptură minunată

Iată cum scrie împăratul David în unul din psalmi:

Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmul 139:13-14)

Felul cum arăţi este un prilej să-l lauzi pe Dumnezeu.

Partenerul te-a acceptat cum eşti

Când autoarea întrebării spune „partenerul” înţeleg că se referă la soţul ei. Dacă a acceptat-o aşa cum era atunci şi a cerut-o în căsătorie, cu atât mai mult o va accepta aşa şi acum, după ce i-a născut copii. Iar dacă a început să ceară intervenţii chirurgicale pentru menţinerea exteriorului soţiei, ce va face mai târziu peste 10, 20, 30 ani? Nu cumva o va trimite lunar să-şi facă operaţii estetice? Mai mult, cred că însăşi atitudinea aceasta a lui are cel mai mare efect negativ asupra exteriorului soţiei. Femeia înfloreşte când este acceptata şi admirată de soţ aşa cum este.

Nu vei putea ţine pasul

Anii îşi spun cuvântul asupra exteriorului nostru, fie că suntem bărbaţi sau femei. Dacă facem un cult din exterior şi începem să exagerăm, ne putem trezi într-o extremă care va afecta grav toată fiinţa noastră şi inclusiv exteriorul. Gândiţi-vă la Michael Jackson care a vrut să trăiască 150 de ani şi pentru aceasta a dormit în camere cu oxigen, a făcut diverse operaţii plastice, etc. dar a murit la vârsta de 50 de ani şi moartea lui subită a fost o surpriză pentru lumea întreagă.

Operaţiile plastice îşi au rostul lor

Când cineva a suferit din urma catastrofelor, incendiilor, sau nenorocirilor de orice natură şi i-au fost afectate anumită părţi ale corpului, îi vor fi necesare operaţiile plastice. Am cunoscut un cuplu din Statele Unite ale Americii. Ea fiind în tinereţe o femeie de o frumuseţe rară, după ce a fost cerută în căsătorie, i-au depistat că are cancer la osul maxilarului. I-au făcut operaţie ca să-i înlăture o parte din acest os şi să-i salveze viaţa, dar i-a fost afectată mult faţa şi felul cum arăta, aşa că a hotărât să nu se mai căsătorească, crezând că nu mai prezintă acelaşi preţ pentru mire. El însă, a cerut-o cu toată insistenţa în căsătorie, să-a îngrijit şi se îngrijeşte de ea în cel mai frumos chip şi sunt un cuplu deosebit de binecuvântat şi fericit. Cu multă admiraţie priveam la acest cuplu şi mă socotesc binecuvântat pentru faptul că am avut posibilitatea să-i cunosc.

Deci, operaţia estetică nu este păcat, dar chiar este cazul şi necesitatea să o faceţi în cazul Dvs.?