Este imunizarea interzisă de Dumnezeu?

Întrebare:

Ce credeţi despre imunizare (vaccinare), am auzit de la mai mulţi oameni credincioşi ca acest fapt este interzis de către Dumnezeu, dar am căutat în mai multe surse de informaţie si nu am găsit nici un răspuns ce ţine de faptul dacă trebuie de imunizat sau nu copiii. Am o ruda ce face parte din UBCEB. Ea nu şi-a vaccinat copilul si din cauza aceasta nepoţelul meu nu este primit la creşa pentru copii. Dintr-o parte, eu sunt de acord cu faptul ca nu trebuie de imunizat, fiindcă am citit multe cazuri pe inter-net cum în urma vaccinării unele persoane sau îmbolnăvit grav si chiar sau soldat cu deces. As fi foarte recunoscător daca îmi veţi putea da răspuns la întrebarea mea, căci deja nu mai ştiu în ce să cred si poate un răspuns corect îl voi afla de la voi.

Ce sunt vaccinurile?

Vaccinurile sunt preparate biologice dotate cu proprietăţi antigenice, care declanşează apariţia răspunsului imun la organismele supuse vaccinării. Protecţia imunologică se instalează după interval de timp variabil de la inoculare (săptămâni, luni), în funcţie de vaccin, şi este de lungă durată (ani). Vaccinarea şi termenul de vaccin au fost introduse în medicină de medicul generalist englez Edward Jenner, în anul 1796, cu ocazia descoperirii primului vaccin, împotriva variolei. (sursa: Wikipedia)

Mai multe despre vaccinuri puteţi citi pe pagina de inter-net http://www.wikipedia.

Care este mecanismul de acţiune al vaccinurilor?

Mecanismul de acţiune al vaccinului este identic cu efectul care îl au asupra organismului uman orice infecţie nimerită în el. Vaccinul nimerit în organismul omului este perceput ca şi corp străin (antigen) şi provoacă elaborarea de anticorpi faţă de acest antigen. Aceşti anticorpi se menţin în corp pe durată lungă: de ani de zile sau pentru toată viaţa. În mod normal o persoană imunizată nu se îmbolnăveşte de boala faţă de care a fost imunizată, deoarece, odată nimerite bacteriile în organism, sunt nimicite de anticorpii care deja sunt în organism şi bacteriile nu reuşesc să se înmulţească. După cum vedeţi în mecanismul de acţiune a vaccinurilor nu este nimic mistic sau altceva de genul acesta şi, respectiv, nu poate face parte din lucrurile interzise de Dumnezeu.

Trebuie să ne vaccinăm sau nu?

Părerile medicilor sunt împărţite la subiectul acesta. Există vaccinări cuprinse în programele naţionale de vaccinare ale fiecărei ţări, care sunt obligatorii pentru toată populaţia ţării respective şi se efectuează gratuit. La unele persoane vaccinurile pot da complicaţii diverse până la paralizii şi decese. Incidenţa acestor cazuri este foarte mică. Într-o discuţie cu un medic pediatru, profesor universitar, l-am întrebat ce părere are cu privire la vaccinuri, având în vedere complicaţiile care pot apărea. Dumnealui mi-a spus că chiar dacă un copil la suta de copii va avea complicaţii, totuşi nouăzeci şi nouă copii vor fi protejaţi de o infectare eventuală. Întrebarea mea este: dar dacă unul din 100 este copilul tău, atunci ce te faci? S-a meritat să-l protejezi de o eventuală infectare, pentru ai distruge sănătatea cu totul? Am discutat la acest subiect şi cu medicul-şef al unei clinici din Chişinău şi dumnealui mi-a povestit că acum câţiva ani în urmă a fost o epidemie în ţară şi din toţi copiii infectaţi doar 4 nu fuseseră imunizaţi.

Se presupune că autismul este o complicaţie a vaccinării.

Pe inter-net puteţi găsi multă informaţie despre avantajele şi dezavantajele vaccinurilor. Iată două articole interesante:

  1. Mercur, autism şi agenda vaccinării globale
  2. Soldaţi aproape ucişi de vaccinul împotriva variolei

În ce priveşte copilul care nu a fost acceptat la creşă din cauza că nu a fost vaccinat, nu văd ce pericol ar putea prezenta el pentru copiii imunizaţi? Cred că ne-acceptarea copilului la creşă a fost un mod de a impune părinţii să-şi vaccineze copilul.