Este excluderea sintagmei “orientare sexuală” din proiectul de lege anti-discriminare o soluţie?

Deşi pare de la prima vedere că ar fi o soluţie, în realitate nu este aşa. Legea anti-discriminare constituie fundamentul iar criteriile de discriminare sunt pietrele, care se clădesc peste acest fundament. Odată ce va fi adoptată, această lege va permite pe viitor includerea noilor criterii de discriminare, care s-ar putea naşte în minţile apărătorilor pentru drepturile omului. Dacă sintagma “orientare sexuală” va fi scoasă acum din acest proiect de lege, atunci legea va fi adoptată fără amendamente, lumea va răsufla uşor şi se va linişti iar promotorii homosexualităţii îşi vor face mai departe treaba pe furiş, şi mai devreme sau mai tîrziu vor introduce această sintagmă în legea deja adoptată. Şi atunci ne-am putea pomeni într-o situaţie mai deocheată.

Coaliţia Nediscriminare a început deja să implementeze această strategie. Văzînd că lucrurile nu merg aşa cum şi-au dorit, activiştii anti-discriminalişti au hotărît să-şi schimbe tactica. În discuţia cu sponsorii lor, membrii Coaliţiei Nediscriminare au declarat că au pregătit deja amendamente pe care le vor prezenta deputaţilor săptămâna viitoare şi anume excluderea unui pachet de criterii de discriminare din cele treisprezece propuse în proiectul de lege, inclusiv “orientarea sexuală”. “Odată ce legea va fi adoptată, vom face lobby pentru pachetul retras” a explicat donorilor secretara Coaliţiei Nediscriminare.

Deci, aşa numiţii apărători ai drepturilor omului, fiind bine alăptaţi din fondurile UE, lucrează de dimineaţa şi până seara, cautînd tot felul de soluţii, servind scopurilor homosexualilor.  Dacă o să săpaţi un pic în istorie, veţi descoperi că autorii proiectului de lege nediscriminare în lume nu au fost romi, femei sau persoanele cu dezabilităţi dar anume minorităţile sexuale.

Prin urmare, deputaţii trebuie să conştientizeze acest lucru şi să respingă integral legea anti-discriminare. Legislaţia noastră este suficientă pentru combaterea şi prevenirea discriminării. Femeile şi bărbaţii sunt protejaţi de discriminare prin legea adoptată în 2006. Sergiu Ostaf, presedintele “CREDO” a declarat că Codul Civil este suficient în cazul dosarului Centul Naţional al Romilor vs.Plugaru şi că nu este nevoie de o lege adăugătoare în acest sens. Prin urmare, problema nu constă în lipsa cadrului legal dar în lipsa voinţei de implementare a acestuia.