Schimbările climatice în lumina Scripturii

„Bună ziua. Aș dori să comentați schimbarea ciudata a climei pe glob pe ultimii 10-15 ani. De exemplu, cind eram copil era clar ca există 4 anotimpuri, azi însa sîntem la mijlocul iernii și nici urma de zăpadă în țară afară de zonele de munte. Unii o pun pe seama sfârșitului lumii, asemenea schimbări urmate de cataclisme fiind descrise si în Apocalipsa. Deși știm bine că unele evenimente importante înca nu au avut loc, ca de exemplu rezidirea templului închinării din Ierusalim. Vă mulțumesc încă o dată și Doamne ajuta!”

Cred că vă referiți la încălzirea globală care duce la schimbările din natură.

Despre încălzirea globală

Observațiile meteorolige au devenit regulate din secolul 19, deci abia de maxim 200 ani. Astfel putem afla ce temperaturi au fost în fiecare an, în fiecare zi de 200 de ani, nu mai mult. Unele determinări ale temperaturilor se pot face indirect – de exemplu după inelele copacilor. Încălzirea globală afirmă că temperatura medie a suprafeței pământului și a oceanelor este într-o creștere, în ultimii 100 de ani a crescut cu 0,74 grade. Cauza acestui fenomen par să fie gazele cu efect de seră, în special bioxidul de carbon.
Unii afirmă însă că încălzirea globală este un mit și o afacere care are ca scop îmbogățirea. Iată câteva argumente – când a descoperit Groenlanda, Erik Torvaldsson, supranumit Erik cel Roșu, găsește la sudul insulei porțiuni de câmpie care, în anotimpul cald, sunt înverzite, motiv pentru care numește pământul respectiv Groenlanda (“Țara Verde”).
Climatologul Phil Jones a recunoscut că după 1995 nu s-au înregistrat creşteri semnificative ale temperaturii şi că se poate ca vremea să fi fost mai caldă în Evul Mediu.

Ce spune Scriptura?

Biblia afirmă că Creatorul lumii îngrijește de omenire dând precipitații la vreme astfel încât oamenii să nu ducă lipsă de roadă.

„Ţara pe care o veţi stăpâni este o ţară cu munţi şi văi, care se adapă din ploaia cerului; este o ţară de care îngrijeşte Domnul Dumnezeul tău şi asupra căreia Domnul Dumnezeul tău are neîncetat ochii, de la începutul până la sfârşitul anului. Dacă veţi asculta de poruncile mele pe care vi le dau astăzi, dacă veţi iubi pe Domnul Dumnezeul vostru şi dacă-I veţi sluji din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru, El va da ţării voastre ploaie la vreme, ploaie timpurie şi ploaie târzie, şi-ţi vei strânge grâul, mustul şi untdelemnul; de asemenea, va da iarbă în câmpiile tale pentru vite, şi vei mânca şi te vei sătura. Vedeţi să nu vi se amăgească inima şi să vă abateţi, ca să slujiţi altor dumnezei şi să vă închinaţi înaintea lor. Căci atunci Domnul S-ar aprinde de mânie împotriva voastră; ar închide cerurile şi n-ar mai fi ploaie; pământul nu şi-ar mai da roadele şi aţi pieri curând din ţara aceea bună pe care v-o dă Domnul.” (Deuteronom 11:11-17)

În cartea Deuteronom Moise prezintă binecuvântările de care va avea partea țara dacă vor asculta de poruncile lui Dumnezeu și blestemele în cazul în care vor încălca poruncile lui Dumnezeu. Iată  unele blesteme:

„Dar dacă nu vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă nu vei păzi şi nu vei împlini toate poruncile Lui şi toate legile Lui, pe care ţi le dau astăzi, iată toate blestemele care vor veni peste tine şi de care vei avea parte. Vei fi blestemat în cetate şi vei fi blestemat pe câmp.
Cerul deasupra capului tău va fi de aramă, şi pământul sub tine va fi de fier. Domnul va trimite ţării tale, în loc de ploaie, praf şi pulbere care vor cădea din cer peste tine până vei fi nimicit.” (Deuteronom 28:15-16,23-24)

Lipsa precipitațiilor este o consecință a neascultării de Dumnezeu. Oamenii s-au obișnuit să creadă că toate consecințele negative au o cauză, însă în cazul lipsei precipitațiilor (sau abundența lor) dau vina pe industrializarea globală, încălzirea globală sau poluare. Însă Dumnezeu care a creat această planetă, atmosfera și oceanele, tot El spune în Cuvântul Său că lipsa precipitațiilor este cauzată de starea de păcat a oamenilor din acea țară.
Tot mai mult se aude despre inundații și secetă care afectează multe țări, chiar R.Moldova a avut parte de o toamnă secetoasă în 2011, în România câțiva ani în urmă au fost foarte multe inundații – să fie de vină doar industrializarea? În Europa se promovează tot mai mult legi care afectează grav moralitatea națiunilor, se promovează legi imorale, televiziunile sunt pline de imoralitate, chiar și Guvernul nostru a fost prin în această cursă promovând Legea Antidiscriminare.

Încălzirea globală face parte din cataclismele descrise în Apocalipsa?

Evenimentele descrise în Apocalipsa sunt doar pentru un timp scurt – pe când încălzirea globală se presupune că ar avea loc de zeci de ani. Pentru detalii vă invit să vă înscrieți într-un grup de studiu în care se predă studiu Apocalipsa. În acest studiu veți afla mai mult despre evenimentele care vor fi la sfârșitul viacului.