Dorie Van Stone – fata pe care nu o iubea nimeni

Aseară am avut o binecuvântată întâlnire cu Dorie Van Stone, autoarea bine cunoscutei cărți “Dorie, fata pe care nu o iubea nimeni”și a altor două cărți “No Place To Cry: The Hurt and Healing of Sexual Abuse” și “The secrets of the heart”. La vârsta de 90 de ani, sora Dorie este plină de viață, energie și de afecțiune încât îți vine greu să crezi că are această vârstă.

Dorie Van Stone

Vasile Filat, Dorie Van Stone și Năstica Filat

În copilărie a fost abandonată de părinții ei și nici odată nu a mai fost acceptată înapoi. La orfelinat a fost tratată cu mult dispreț și, când a fost adoptată într-o familie, a avut să sufere mult abuz sexual. Dar în planul Său minunat, Dumnezeu a iubit-o și i-a descoperit taina Evangheliei prin care a ajuns să fie mântuită. Apoi, și-a dedicat viața misiunii și împreună cu soțul au mers să ducă mesajul Evangheliei poporului Dani din in Irian Jaya. Prin cărițile și discursurile ținute în fața multor oameni din diferită țări ale lumii, Dorie a adus multă vindecare în viețile celor care au fost abuzați în copilărie și i-a condus pe mulți la Hristos. Priveam aseară la sora Dorie și mă gândeam la versetul din cartea prorocului Isaia care scrie astfel:

Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc.  (Isaia 40:30-31)