Echipa Moldovei a cucerit 31 medalii la Campionatul Euro-Asiatic de Taekwon-Do din Almaty, Kazahstan

Echipa Moldovei (Stolas Leukas) la Campionatul Euro-Asiatic de Taekwon-Do din Almaty, Kazahstan 2010

La campionatul Euro-Asiatic de Taekwon-Do (versiunea GTF) care s-a desfășurat în perioada 21-24 iulie 2010 în Almaty, Kazahstan, echipa Moldovei a deținut un frumos succes plasându-se pe locul I la proba tehnică și locurile 2 la lupte în echipe și spargeri pe echipe. Selecționata Moldovei alcătuită din 8 sportivi din care 7 instructori de la Clubul “Stolas Leukas” a ocupat locul trei în clasament general plasându-se după Rusia care a fost reprezentată de 40 de sportivi și s-a plasat pe locul II iar Kazahstanul pe locul I având cel mai mare număr de sportivi la această competiție.

La probele individuale toți sportivii noștri au ocupat locuri de frunte. Anatol Cibotărică a luat locurile I la proba tehnică și la lupte în categoria până la 71kg. La categoria 71-81kg au ieșit în final sportivii noștri Radu Filat și Ghenadie Bitco. Ghenadie a făcut un gest frumos oferindu-i fără luptă biruința lui Radu Filat. Ghenadie a mai luat locurile I la spargere cu piciorul și la spargere cu tehnica specială sărind peste un obstacol de 3,2 m lungime și spărgând scândura. A mai ocupat Ghenadie și locul II la proba tehnică unde locul I l-a luat Anatol Cibotărică. Radu Filat a mai luat medalia pentru locul III la proba tehnică individuală și locul I la proba tehnică în cuplu împreună cu Maria Sofianu, deținătoarea centurii negre II dan. Maria a mai luat și locul III la lupte. Alexei Tentiuc care deține centură neagră III dan a luat locul I la proba tehnică pentru Dan III și Sergiu Filat a luat locul I la aceeași probă pentru nivelul dan IV și încă o medalie pentru locul I la spargeri cu tehnică specială. Pentru prima dată a participat la un campionat internațional Tudor Rotaru, deținătorul centurii roșii și a ocupat locul III la lupte. Gheorghe Râbacov, sportiv de la Cahul deținător de centură albastră a ocupat locul I la tehnică și II la lupte.

Echipa a fost pregătită și condusă de instructorul Vasile Filat, centură neagră V dan, președintele Clubului “Stolas Leukas” și vice-președintele Federației Naționale de Taekwon-Do GTF.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste biruințe deosebit de frumoase pe care ni le-a dat și pentru că ne-a călăuzit în toate și am putut să ne întoarcem de la acest campionat cu 31 de medalii. Lui îi datorăm toată slava.

Înainte să mergem la campionat, am inregistrat un disc cu mătrutiile sportivilor despre felul cum le-a fost transformată viața când au crezut în Domnul Isus Hristos și au întrat în Noul Legământ. Am făcut copiii ale acestui disc și l-am distribuit participanților când ne întrebau ce ne face atât de binecuvântați și  deosebiți în atitudine. Rugați-vă împreună cu noi pentru toți instructorii și sportivii cărora le-am spus despre Calea Mântuirii ca să creadă din toată inima în Domnul Isus și să aibă parte de harul vieții veșnice.

Mulțumim tuturor celor care v-ați rugat pentru noi în această perioadă și ați adus astfel o mare contribuție la biruință.