(VIDEO) Echipa MOLDOVA CREȘTINĂ a sărbătorit cei 10 ani de activitate a portalului

Echipa MOLDOVA CREȘTINĂ a sărbătorit sâmbătă cei 10 ani de activitate ai portalului. La o masă de sărbătoare au fost trecute în revistă realizările portalului. Chiar la începutul festivității, Vasile Filat, conducătorul lucrării, a povestit despre începutul site-ului Moldova Creștină, care și-a luat startul pe un simplu blog. Din nevoia de a răspunde la întrebările oamenilor din Biblie, Vasile Filat a început să scrie articole pe blogul pe care l-a numit ”Moldova Creștină”, pentru că acesta-i este visul până în ziua de azi, să avem o Moldovă cu adevărat creștină. Decizia cea mai importantă pe care a luat-o atunci, așa cum povestește autorul portalului, a fost să scrie zilnic, în fiecare zi câte un articol în care să răspundă la o întrebare din partea cititorilor, până aveau să se epuizeze întrebările. Timp de mulți ani, pastorul Vasile Filat a scris răspunsuri prin articole zilnic, ca apoi să înceapă să crească o echipă care să se alăture viziunii. Întrebările nu s-au epuizat nici până în ziua de astăzi și portalul continuă să răspundă din perspectiva Bibliei la întrebările și nevoile oamenilor.

Moldova Creștină aniversare

Lucrarea s-a dezvoltat mult și Cuvântul lui Dumnezeu este explicat și ajunge acum în casele a mii de oameni prin articole, emisiuni, ziar, consiliere spirituală online:

Zilnic suntem vizitați de circa 5000 de persoane, oameni care primesc zidire din Cuvântul lui Dumnezeu prin articole, emisiuni săptămânale, consiliere spirituală prin serviciul chat 4 ore pe zi. Oamenii care interacționează cu noi sunt direcționați în grupe de studiu biblic, pentru ca ei să crească în cunoașterea lui Dumnezeu. De asemenea, Ziarul MOLDOVA CREȘTINĂ este o componentă importantă a acestei lucrări, prin care ajungem săptămânal la casele oamenilor. Pentru 2017 sunt abonate la ziar toate școlile și toate bibliotecile din țară. (Vitalie Marian, coordonator http://www.moldovacrestina.md)

Adrian Blajinschi, coordonatorul departamentului TV, a povestit cum a luat start activitatea TV. Fără studio sau tehnică performantă, emisiunile la început erau filmate pe la case, prin parc, cu aparate simple, pe alocuri cu improvizări. Nu au fost disprețuite începuturile slabe și binecuvântarea lui Dumnezeu nu a întârziat. Acum echipa poate filma emisiuni într-un studio bine amenajat cu tehnică performantă de ultimă oră și MCTV are mii de vizite:

La moment ajungem lunar la 90 000 de vizite. Cred că este o realizare destul de bună pentru partea TV a portalului Moldova Creștină. Cea mai importantă realizare o vedem în acele suflete, care au ajuns să-L cunoască pe Dumnezeu, să se pocăiască, să se boteze și s-au alipit Bisericii. (Adrian Blajinschi, coordonatorul departamentului TV)

Adrian Blajinschi, MCTV la aniversarea de 10 ani

Ion Miron, episcopul Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova, prezent la festivitate, a înmânat în dar directorului portalului, Vasile Filat, un dicționar evanghelic de teologie.

Ion Miron oferă în dar dicționar teologic la aniversarea MOLDOVA CREȘTINĂ 10 ani

Conducătorul lucrării, Vasile Filat, și-a exprimat recunoștința pentru toată echipa care s-a alăturat viziunii și acum se implică în această slujire online. Pentru fiecare a fost pregătit un suvenir aniversar.

Cadou pentru jurnaliști Moldova Creștină 10 ani

O tăbliță onorifică pentru un efort deosebit în coodonarea lucrării a fost înmânată familiei Vasile și Anastasia Filat, lui Vitalie Marian și lui Adrian Blajinschi.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost aduse mulțumiri învățătorilor Bibliei Mia și Costel Oglice și Kay Arthur, care au jucat un rol important în pregătirea din Scripturi a autorilor site-ului. Astfel de tăblițe onorifice vor fi înmânate și pentru familia Oglice și Kay Arthur la evenimentul care-i aduce în vară în Moldova, Festivalul Precept Ministries Moldova 2017.

Tablă de onoare pentru Vitalie Marian, coordonatorul MC

Pentru următorii ani de activitate, conducătorul lucrării, Vasile Filat își dorește pentru întreaga echipă multă disciplină, creativitate, creștere profesională și creșterea până la nivelul de televiziune cu acoperire națională:

Mulțumesc Domnului pentru acești 10 ani care au trecut. Dacă este să-mi spun dorința pentru următorii 10 ani, atunci mulțumesc Domnului pentru echipa pe care o avem și mă rog această echipă să crească în profesionalism, să ne ridicăm la cel mai înalt nivel. Îmi doresc să crească și calitatea conținutului pe care-l producem și să reușim să interacționăm mai repede cu vizitatorii, timp de 24 de ore să asigurăm această interacțiune. Foarte mult doresc să ne binecuvinteze Dumnezeu să avem un post de televiziune care să ajungă în toate casele oamenilor, să nu rămânem doar prin internet, ci să ajungem o televiziune prin fir și poate chiar prin satelit, chiar dacă sună foarte complicat. Având în vedere cum se dezvoltă tehnologiile, aceasta ar putea deveni posibil.