După sărbători îți recomand detoxifierea organismului

Au trecut deja Crăciunul și Revelionul pe stil nou și, desigur, am avut parte de mese gustoase și bogate în calorii. A fost foarte greu să nu gustăm din bucatele tradiționale foarte gustoase, dar nu și sănătoase. De fapt, cel mai greu i-a fost stomacului nostru care a avut de lucru, să digere mîncarea pînă dimineața, pentru că știți carnea sau proteinele să digeră timp de 5 ore. Așa că, oricît am încerca să mîncăm sănătos, se întîmplă ca în zilele de sărbători să exagerăm cu cantitățile de mîncare pe care le consumăm.

Ei bine, dacă și tu obișnuiești să mănînci puțin mai multă șuncă decît ar trebui, e foarte probabil ca în zilele următoare să nu te simți tocmai cel mai bine. Pentru a reveni la forma de pînă la sărbători, ideal este să urmezi o cură de detoxifiere a organismului imediat după sărbători. Iată cîteva sfaturi pe care le poți urma pentru ca organismul tău să se simtă mai bine.

Bea multă apă. După cum probabil știi deja, apa este una dintre cele mai bune soluții atunci cînd vine vorba de eliminarea toxinelor. Așadar, uită de băuturile carbogazoase măcar pentru cîteva zile și consumă minimum 2 litri de apă plată pe zi. Dar nu uita, apa se bea cu jumătate de oră înainte de masă și nicidecum în timpul mesei sau imediat după masă.

Plimbă-te. Ai mîncat în aceste zile cît într-o săptămînă? Nu îți vom ține lecții de morală, însă e important să știi că ți-ar prinde bine ceva mișcare după masa gustoasă de care te-ai bucurat. Așadar, ia-ți prietenii sau familia la o plimbare lungă de tot și arde caloriile pentru a-i da un impuls de trezire metabolismului tău.

Consumă fibre din belșug. Pentru a elimina toxinele din organism, este foarte important să consumi fibre care să-ți îmbunătățească digestia. În zilele următoare după sărbători, optează pentru o dietă foarte bogată în legume, fructe și cereale integrale. Consumă salate și sucuri naturale din citrice sau kiwi.

Împrietenește-te cu alimentele care conțin probiotice. Probioticele sunt, de cele mai multe ori, cheia unei digestii bune. Pentru a te bucura din plin de efectele lor benefice, consumă iaurt, lapte bătut, chefir, lapte de soia, ciocolată, măsline sau chiar murături.

Mănîncă un măr pe zi. Nu mai e nevoie să vă spunem cît de sănătoase sunt merele, nu-i așa? Ele conțin fibre din plin și, în plus, ajută la reglarea nivelului colesterolului și a glicemiei. Așadar, o cură cu mere este chiar indicată după cele trei-patru zile de sărbătoare. Consumă un măr pe zi, iar organismul tău îți va mulțumi.

Fiți sănătoși și în anul 2014!