Dumnezeu i-a străpuns ficatul pentru că nu a luat seama la avertizare

În decembrie 2023 am predat un seminar de studiu biblic la un grup de bărbați din Sacramento și am studiat cursul “Cum își poate controla un bărbat gândurile, dorințele și pasiunile?” de Bob Vereen. La încheiere, un bărbat s-a apropiat de mine și mi-a spus următorul caz. Unul din prietenii lui, fiind credincios, a devenit șofer de tir și, fiind mult plecat de acasă, a slăbit în credință, a început să vină tot mai rar la biserică, să nu mai citească Biblia și așa a ajuns să aibă o relație imorală tocmai cu prietena soției lui. Prietenul l-a avertizat pe acest creștin căzut în imoralitate și i-a citit următoarele cuvinte din Biblie:

Fiule, păstrează cuvintele mele și ţine la tine sfaturile mele! Ţine sfaturile mele și vei trăi; păzește învăţăturile mele ca lumina ochilor! Leagă-le la degete, scrie-le pe tăbliţa inimii tale! Zi înţelepciunii: „Tu ești sora mea!” Și numește priceperea prietena ta, ca să te ferească de nevasta altuia, de străina care întrebuinţează cuvinte ademenitoare. Stăteam la fereastra casei mele și mă uitam prin zăbrele. Am zărit printre cei neîncercaţi, am văzut printre tineri pe un băiat fără minte. Trecea pe uliţă, la colţul unde stătea una din aceste străine, și a apucat pe calea care ducea spre locuinţa ei. Era în amurg, seara, în noaptea neagră și întunecoasă.  Și iată că i-a alergat înainte o femeie îmbrăcată ca o curvă și cu inima șireată. Era bună de gură și fără astâmpăr; picioarele nu-i puteau sta acasă: când în uliţă, când în pieţe, pe la toate colţurile stătea la pândă. Ea l-a îmbrăţișat și l-a sărutat și, cu o faţă fără rușine, i-a zis: „Eram datoare cu o jertfă de mulţumire, azi mi-am împlinit juruinţele. De aceea ţi-am ieșit înainte, să te caut, și te-am și găsit. Mi-am împodobit patul cu învelitori, cu așternut de pânzeturi din Egipt; mi-am stropit așternutul cu smirnă, aloe și scorţișoară. Vino, să ne îmbătăm de dragoste până dimineaţă, să ne desfătăm cu dezmierdări! Căci bărbatul meu nu este acasă, a plecat într-o călătorie lungă, a luat cu el sacul cu bani și nu se va întoarce acasă decât la luna nouă.” Tot vorbindu-i, ea l-a ademenit și l-a atras cu buzele ei ademenitoare. Deodată, a început să meargă după ea, ca boul care se duce la măcelărie, ca un cerb care aleargă spre cursă, ca pasărea care dă buzna în laţ, fără să știe că o va costa viaţa, până ce săgeata îi străpunge ficatul. (Proverbele lui Solomon 7:1-23)

Vă atrag atenția că ultima avertizare spune că săgeata îi va străpunge ficatul. Bărbatul căzut în păcatul curviei, nu a luat seama la avertizare, și-a luat mașina și s-a pornit la ibovnica lui. Pe drum a avut un mare accident cu mașina și lovitura i-a venit tocmai în ficat, care i-a fost străpuns. Așa a mai învățat încă un alt adevăr important din Biblie:

“Nu vă înșelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va și secera.” (Galateni 6:7)