Drepturile omului sau distrugerea viitorului?

De la 1 septembrie va fi introdus un nou curs opțional, în clasele gimnaziale din 20 de şcoli din ţară. Este vorba de o disciplină despre drepturile omului. Proiectul este desfăşurat în cadrul unui parteneriat dintre Amnesty International Moldova şi Ministerul Educaţiei.

Vreau să vă aduc la cunoștință două motive, pentru care acest proiect nu este în folosul elevilor:

Primul motiv este că: odata ce înveți drepturile omului, dar nu înveți și responsabilitațile, încetul cu încetul distrugem societatea. Elevii de la școală vor fi învățați că au drepturi, dar nu și responsabilități. Acest lucru va afecta mult formarea caracterului lor și se va ajunge la un comportament foarte obraznic din partea lor. O persoană mai în vîrstă nu va mai avea nici o valoare în fața lor. ”Drepturile omului pot să ofere şcolilor din jurul lumii un limbaj comun de egalitate, nediscriminare, incluziune, respect, demnitate şi participare, care este esenţială pentru atingerea scopului de a avea o societate globală mai paşnică şi echitabilă.” -susține Amnesty International. Ceea ce susțin ei că va fi respect și egalitate, se va întîmpla inversul, pentru că elevul se va vedea pe el mai presus de alții și atunci generația noastră va fi cuprinsă de mîndrie.

Al doilea motiv pentru care, sunt împotriva acestui proiect este că Amnesty International colaborează împreună cu Genderdoc-M. Ei promivează legile care permit propaganda homosexuală printre copii. Ca exemplu putem lua cazul din Rusia, unde a fost adoptată o lege care interzice propaganda homosexuală în rîndul copiilor. Pedeapsa maximă prevăzuta de lege este de trei ani de închisoare, dar există și alte forme de pedeapsă, cum ar fi amenzi de până la 500 mii de ruble (15,4 mii de dolari), și munca în folosul societății. După un scurt timp de la adoptarea legii, Amnesty International a cerut retragerea legii adoptată de Rusia. Prin acestă acțiune vedem că generația noastră va fi afectată și de această patimă a homosexualității, care la sigur va fi promovată de acest proiect.

Vreau să vă îndemn, părinții, să nu le permiteți copiilor voștri să meargă la aceste ore opționale, pentru că ele nu vor crește copilul dumneavoastră spre ceva bun, dar dimpotrivă va fi influențat negativ viitorul lui.