Dragostea care contează

Se zice că luna februarie este dedicată dragostei. Din păcate, doar se vorbește, pentru că realitatea ne demonstrează altceva. Spun acest lucru în condițiile în care omul în mintea lui libertină a stricat multe sărbători frumoase și le-a transformat în adevărate momente ale desfrânării. Așa s-a întâmplat și cu sărbătorea Sfântului Valentin. Deși aparent este o sărbătoare destinată iubirii, nu știu de ce acest lucru este promovat mai ales de presă doar în această dată, pe când iubirea, cinstirea, respectul și spiritul de sacrificiu trebuie să fie un mod de viață și o sărbătoare a iubirii în fiecare zi dintre soț și soție. Pentru aceasta a murit cel în numele căruia azi o mare majoritate sărbătoresc acest eveniment. Istoria ne spune că preotul Valentin a trăit pe timpul împăratului roman Claudius al III-lea. Acesta din urmă le-a interzis ostașilor romani să se căsătorească pentru a fi mai duri în lupte și pentru a-și recruta mai ușor soldații. Astfel a interzis nunțile în Imperiul Roman.

Evident, acest lucru nu făcea decât să se înmulțească imoralitatea și un preot trebuie să cunoască că imoralitatea este păcat și are menirea de a învăța ce spune Scriptura că singura posibilitate de a-ți manifesta dorințele sexuale este doar în cadrul căsătoriei. Preotul Valentin a nesocotit ordinul împăratului și a preferat să oficializeze căsătorii, ca nu peste mult timp să fie arestat și condamnat la moarte. A murit ca martir în numele căsătoriei și a ținut să arate lumii că această instituție este sfântă și trebuie de protejat cu orice preț, ceea ce nu mai vedem în zilele noastre. Din păcate mulți lideri ai vremurilor noastre nesocotesc total instituția familiei și o ignoră cu desăvârșire.

Acest cuvânt dumnezeiesc dragostea a fost și este atât de mult schimbat și i s-a dat conotații ieftine și rușinoase. Este trist că oamenii nu mai înțeleg semnificația acestui cuvânt. Dragostea adevărată nu se leagă de simțuri. Este vorba despre mult mai mult decât ceea ce simte cineva. Că este vorba despre o dragoste romantică, un membru al familiei mele, un prieten, un coleg – dragostea este atât de des oferită și primită bazându-se pe ce se primește din asta. Dar ce fac eu când mă costă ceva să iubesc pe cineva? Ce spune Biblia despre dragoste? „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plin de bunătate; dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.” Așa le spune apostolul Pavel creștinilor din Corint. Acest cuvinte despre dragoste ar trebuie să ne însuflețească pe fiecare dintre noi.

Dumnezeu este autorul dragostei și dacă fiecare dintre noi am învăța și aplica corect atunci viața ar arăta altfel. Biblia definește dragostea ca pe ceva care se jertfește și caută binele aproapelui său. Dacă ne vom opri și vom aplica dragostea agape, dragoste care este cea mai des menționată în Sfintele Scripturi, omenirea ar fi complet diferită. Rata egoismului ar fi mult diminuată iar grija față de oamenii din jur ar mai mare. Multe lucruri în lume s-ar schimba semnificativ dacă am iubi cu o dragoste jertfitoare. Doar ea este cea care contează la sfârșit.