Dragostea care bate filmul

Dacă am avut acces la televiziune din copilărie, atunci cu siguranță am privit o sumedenie de filme, seriale în care ne-a fost prezentată ”dragostea” în diferite forme: plină de aventuri, sau pătimașă, care distruge familii, care suferă și pe care nu o poți controla. Te poți îndrăgosti la prima vedere și la fel de repede îți poate trece- ca o răceală de sezon… Hollywood-ul ne-a adus pe ecrane imaginea că dragostea este ca o iluzie, trece și te lasă fără nădejde și fericire. În filme dragostea este ca o loterie, de al cărei câștig nu toți au noroc să aibă parte. Fără să vrem ne-am format o percepție despre dragoste din contextul în care am crescut- privind filme, văzând relația dintre părinți sau rudele noastre. Așa am înțeles cum poate arăta dragostea. Dar aceasta nu întotdeauna corespunde cu ceea ce este Dragostea cu adevărat.

De unde vine Dragostea?

”Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste.” 1 Ioan 4:7-9

Sursa dragostei adevărate care este jertfitoare, care iartă și care crește întotdeauna este Dumnezeu. Noi oamenii, cu propriile forțe nu putem atinge fericirea pentru că firea noastră păcătoasă va cere mereu totul pentru sine, pe când Dragostea care vine din Dumnezeu nu se uită la folosul său, caută binele suprem al celui de lângă sine și se bucură de adevăr.

Ce face Dragostea?

”Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El. Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii.” 1 Ioan 4:9-11

Jertfa- este acțiunea dragostei lui Dumnezeu. În zilele noastre totul trebuie să ni se dea nouă, nu să dăruim, doar să primim. Să ne căutăm profitul și ce am putea noi câștiga dintr-o relație. Dragostea lui Dumnezeu ne-a dăruit tot ce a avut mai scump- Pe Singurul Său Fiu ca jertfă pentru păcatele noastre. Dumnezeu ne-a iubit când noi L-am respins și nici nu vedeam nevoia de a fi iubiți. El ne-a iubit necondiționat și acesta este modelul după care trebuie să iubim.

”Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi. Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu” şi urăşte pe fratele său este un mincinos, căci cine nu iubeşte pe fratele său pe care-l vede cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? Şi aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu iubeşte şi pe fratele său.„ 1 Ioan 4:19-20

Aici este arătată partea noastră și cum putem face un test al dragostei noastre: dacă iubim pe aproapele, fratele nostru. Se manifestă în relație cu toți oamenii, nu doar cu partenerul de viață.

Cum pot avea parte de dragoste adevărată?

”Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu.” 1 Ioan 4:8

Ca să poți trăi dragostea adevărată este nevoie de nașterea din nou. Asta înseamnă că ai nevoie de pocăință- să-ți pară rău de păcatul tău, să-l recunoști înaintea lui Dumnezeu și să-L accepți pe Domnul Isus ca Mântuitor al vieții tale. Aceasta este nașterea din nou. Schimbarea direcției vieții tale. Să dorești să fii copilul lui Dumnezeu. În acest fel vei accepta dragostea lui Dumnezeu pentru tine. Doar așa vei putea iubi cu o dragoste curată, lipsită de egoism și patimi. Dragostea lui Dumnezeu aduce bucurie, vindecă și ne face în stare să iubim așa cum ne iubește El, cu o dragoste jertfitoare, necondiționată.

Îți doresc drag cititor, să crezi din toată inima în Domnul Isus și astfel să cunoști Dragostea Adevărată ca să poți iubi la fel! Caută dragostea Adevărată la Dumnezeu, nu în telenovele. Dragostea oamenilor falimentează, eșuează, dezamăgește. Dragostea lui Dumnezeu este veșnică!