Două biserici – o echipă gata să slujească la tabăra English for a New Life

„Suntem foarte bucuroși să participăm la tabăra Engleza pentru o viață nouă care va avea loc din 15 pînă pe 25 iulie. Aceasta va fi a șasea echipă pe care a trimis-o biserica noastră în ultimii 5 ani. Noi iubim Moldova și pe Domnul Isus Hristos, de aceea noi continuăm să venim aici. Aceasta va fi prima dată cînd venim la tabăra de limba engleză EFNL.

Din această echipă fac parte trei adulți și patru adolescenți din biserica baptistă din Leonardtown și Reediming Baptist Church. Ambele biserici sunt în Maryland, cam la o oră distanță de Washington, DC. Noi vom preda aici studiul biblic ”God, Are You There?” și vom ajuta prietenii noștri din Moldova să predea limba engleză după manualul EFNL book 1. 

Abia așteptăm să vă vedem! Mai jos vom face o mică prezentare a membrilor echipei noastre.

Dave și Riley Walsh

Dove a lucrat ca și pilot militar pe elicopter timp de 20 de ani. Aceasta va fi prima lui călătorie în Moldova. El este un membru din biserica baptistă din Leonardtown. 

Abia aștept să vin în Moldova și să fac cunoștință cu elevii care doresc să petreacă o parte din vara lor învățînd limba engleză împreună cu noi. Eu mă simt într-adevăr binecuvîntat să am oportunitatea de a spune despre dragostea lui Dumnezeu prin limba engleză și sunt dornic să învăț multe lucruri în timp ce voi preda în tabără.

Riley are 16 ani și învață la liceu. El este membru la biserica baptistă din Leonardtown. Aceasta este prima lui călătorie în Moldova.

Îmi doresc foarte mult să ajut la predarea limbii engleze în tabără anul acesta și să fac cunoștință cu toți cei care vor veni. Eu vreau să învăț mai multe despre Dumnezeu de la biserica din Moldova și sunt sigur că voi avea un timp minunat cu elevii din tabără, în timp ce îi voi ajuta cu lecțiile de engleză.

Christalyn Doig

Cristalyn are 16 ani și anul acesta a finisat primul an la The King’s Christian Academy. Aceasta, la fel, este prima ei călătorie în Moldova. 

Îmi place să joc volleyball, să cînt la chitară și să fac cunoștință cu oameni noi. Iubesc să călătoresc în locuri noi și să-mi fac prieteni. L-am acceptat pe Domnul Isus Hristos ca și salvator cînd aveam 6 ani și m-am botezat cîțiva ani mai tîrziu. Merg la biserca Redeeming Grace unde cînt la chitară în grupul de laudă și închinare, sunt parte din grupul de tineret și ajut echipei care se ocupă cu teatrul de păpuși și care se ocupă cu copiii mici.

Samuel Morris

Sam a finisat recent liceul. Îi place să practice diferite tipuri de sport, dar cel preferat este fodbalul. Sam cîntă la tobe și cîntă în ansamblul liceului. În timpul liber îi place să petreacă timpul cu prietenii și la jocuri video. Aceasta este prima oară cînd Sam vine în Moldova. El este foarte bucuros să slujească și să ajute la tabăra EFNL și să vadă care sunt noile oportunități pregătite de Dumnezeu pentru el.  

Amy Morris

Amy este căsătorită cu Dave. Recent ei au celebrat a 26-a aniversare de la ziua nunții. Este mamă a trei copii. Fiica ei, Abigail, care recent s-a căsătorit, a fost în Moldova 9 ani în urmă. Fiul lor, Caleb, a finisat recent colegiul și ultimul, Samuel, care, de asemenea, va fi parte din echipa de anul acesta. Amy este profesoară în școală de 26 de ani și se bucură să slujească în biserica ei Redeeming Grace. Ea a fost implicată, de asemenea, în călătorii misionare în trecut și a lucrat multe veri la rînd la o tabără creștină. Ea este încîntată să facă cunoștință cu cei de la tabăra EFNL și să vadă frumoasele locuri pitorești din Moldova.

Allen și Megan Acker

Megan are 17 ani și este în clasa a 12-a. Îi place să alerge și să joace softball. Îi place, de asemenea, istoria și lectura. Este membru la Reedimng Grace Baptist Church. I-a plăcut să slujească cu o echipă misionară în Tailanda vara trecută și este dornică să descopere ce i-a pregătit Dumnezeu în această vară pentru Moldova. 

Alen și soția lui, Jen, sunt căsătoriți de 18 ani și sunt părinții lui Megan. El slujește ca și pastor în biserica din Leonardtown. Allen s-a bucurat să călătorească în Moldova în ultimii 6 ani. Îi place muzica, istoria și romanele științifico-fantastice. 

De-a lungul anilor m-am îndrăgostit de oamenii din Moldova și de această țară. Eu abia aștept să-i văd pe mulți dintre prietenii pe care mi i-am făcut aici. În tabără este foarte vesel și va fi minunat să am șansa de a vesti dragostea Domnului Isus Hristos cu toți cei care vin la tabără. Cei de la EFNL au materiale excelente și va fi o mare bucurie pentru mine să-i ajut pe cei care vor să învețe engleza.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Echipa Leonardtown Baptist/Redeeming Grace Baptist Moldova Summer 

Vă invităm la tabăra Engleza pentru o Viață Nouă în perioada 15-25 iulie. Telefon de contact: 069966779.