“Dosarele” Marian vs. Gender Doc şi Plugaru vs. Centrul Naţional al Romilor sunt “fabricate” de Coaliţia Nediscriminare. VEZI cu ce scop.

La această concluzie am ajuns astăzi, după ce am participat la emisiunea “Ţara lui Dogaru” de la Publika TV. Am aflat că nu sunt unica ţintă a Coaliţiei Nediscriminare, care în urmă   cu 2 săptămâni a declarat într-o conferinţă de presă că organizaţia “Gender Doc M”(care face parte din această Coaliţie) m-a acţionat în judecată pentru pretinsa discriminare a homosexualilor. Susţinut de aceiaşi Coaliţie Nediscriminare, Nicolae Rădiţă, preşedintele Centrului Naţional al Romilor, l-a acţionat în judecată, cerînd o despăgubire morală de 30 mii lei, pe fostul ministru al securităţii Anatol Plugaru pentru că cel din urmă a folosit în cadrul unei discuţii o metaforă din folclorul moldovenesc care conţine cuvântul “ţigan”, ofensând grav, potrivit lui Rădiţă, întreaga comunitate a romilor (ce motiv stupid!!!).  Nu vă puneţi întrebarea cu ce scopuri Coaliţia Nediscriminare acţionează în acest fel? Răspunsul este simplu. Ea provoacă organizaţiile din componenţa sa să intimideze (în baza oricăror motive) cetăţenii moldoveni, urmărind cîteva scopuri: 1. Băgarea fricii în oameni ca să nu se mai poată exprima liber. 2. Întrucît astfel de cazuri sunt sortite eşecului (şi despre aceasta ei ştiu), Coaliţia Nediscriminare va folosi eşecurile judecătoreşti pentru a demonstra parlamentarilor că legislaţia actuală este imperfectă şi că se impune necesitatea adoptării legii anti-discriminare.

În realitate, Republica Moldova nu are nevoie de o legislaţie anti-discriminare, întrucît prezenta legislaţie este suficentă pentru a proteja orice cetăţean de discriminare. Chiar în cazul Plugaru vs. Rădiţă, preşedintele asociaţiei pentru drepturile omului “CREDO”, Sergiu Ostaf,  a declarat că Codul Civil este suficient pentru a rezolva acest conflict şi că NU este nevoie de legea nediscriminare.